Themadag Lean Management

Themadag Lean Management
woensdag 22-03-2017
Melkveehouderij
Studiedag
Van Hall Larenstein
Agora 1
Leeuwarden
8934 CJ
Heel Nederland
Van Hall Larenstein, Coxnexxion en Agrivaknet
http://agrivaknet.nl/?post_type=event&p=2172?pid=2172
secretariaat@agrivaknet.nl

Op woensdag 22 maart 2017 organiseren Van Hall Larenstein, Cownexxion en Agrivaknet een themadag over Lean Management.

Locatie: Van Hall Larenstein, Agora 1 in Leeuwarden

Realiseer een cultuur van continue verbetering door toepassen van de Lean Management Principes in de Melkveehouderij

Door toepassing van Lean Management principes op een melkveebedrijf wordt het volgende bereikt:
– Vermindering van verspilling
– Verbetering van de gemiddelde prestatie
– Verhoging van de betrokkenheid van medewerkers

Het programma is dag vullend en gericht op de toepassing van Lean Management principes in de melkveehouderij en hoe je communicatie hierbij effectief inzet. In het ochtenddeel delen diverse sprekers van binnen en buiten de melkveehouderijsector hun ervaringen. In het middagdeel wordt actief gewerkt aan de toepassing van Lean in diverse workshops.

Voor meer informatie over het programma en de workshops kijk op onze website.

De “Lean Philosophy”
Eigenaar en medewerkers binnen een organisatie werken zo samen om continue zoveel mogelijk waarde te creëren voor de klant. De succesvolle inzet van Lean Management leidt tot een efficiënte organisatie met een constante drive voor verbetering en daardoor een beter resultaat. Ook in de melkveehouderij is deze filosofie toepasbaar. Activiteiten die niet bijdragen aan het creëren van het eindproduct, melk, worden geminimaliseerd. Denk hierbij aan het verminderen van beweging (looplijnen, landbewerking), van onnodige voorraden, van wachttijden (tijdens melken of laden van voermengwagen). Maar ook het maken van protocollen met alle betrokkenen hoort bij de Lean philosophy. De mensen op de werkvloer raken door de Lean philosophy veel meer betrokkenen bij het melkproductie proces. Letterlijk wordt de leiding gegeven aan de werkvloer.

Melkveehouders kunnen na deze dag verspillingen in hun bedrijfsvoering in kaart brengen en weten hoe deze blijvend te elimineren. Er wordt een start gemaakt met een cultuur van continue verbeteren door op deze dag ervaring op te doen met de beschikbare LEAN instrumenten zoals 5S, Tim Woodt en manier van analyse van werkprocessen.
Adviseurs leren hoe klanten te begeleiden in het verbeteren van processen en doorvoeren van verandering, los van de vak inhoud. Inzicht in de kracht van de juiste communicatie met verschillende stakeholders gaat je hierbij helpen. Je coacht de ondernemer in het benutten van kennis en ideeën op de werkvloer.
Studenten leren hoe Lean technieken al tijdens de stage of afstudeeronderzoek toegepast kunnen worden om informatie te verzamelen, projecten te selecteren en resultaten te delen met de opdrachtgever. Hiervoor worden ervaringen van studenten met Lean Management besproken.
Kosten

De kosten voor deze themadag zijn € 45,- voor leden en € 65,- voor niet leden. Deze prijzen zijn inclusief lunch en exclusief BTW.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact