FF Boeren!

FF Boeren!
donderdag 17-08-2017
Overig, Varkenshouderij, Melkveehouderij
Open dag
Gaaterland / Oudega DFM
Ige Galamawei 23
Oudega
8582 KR
Friesland
FF Boeren!
http://www.ffboeren.nl
bestuur@ffboeren.nl

Kom je ook FF Boeren!??
Zomer 2017, het is weer zover: voor de vijfde keer is het weer tijd voor FF Boeren! in Gaasterland en omstreken. En ook deze keer is het de organisatie gelukt om weer afwisselende routes te maken met leuke bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud. Drie donderdagen in augustus gaan de boeren met de billen bloot om de burger alles te laten zien op hun bedrijf. Figuurlijk dan natuurlijk! Tenminste…. Op alle deelnemende bedrijven hebben de boeren die dag hun overall niet aan. Bij alle deelnemers hangen vijf overalls aan de waslijn, zij staan symbool voor de vijfde editie van dit mooie evenement.

3 augustus is de aftrap in Sondel. Naast koeien en kalfjes zijn er ook kippen te bewonderen, maar ook het enige echte museum van Sondel, Eppinga State, zal de deuren openen. Een week later, 10 augustus, is een ieder welkom in de Brekkenpolder, vlakbij Lemmer. Een bijzonder stukje Lemmer waar fanatiek geboerd wordt. Vier melkveehouders openen de deur, daarnaast kan je het bos ‘De Banko’ in. Een verrassend stukje natuur midden in de polder. Dus kom die brug over en bestook de boeren in de Brekkenpolder met al je vragen!
Daarna 6 dagen om bij te komen en dan hop, weer op de fiets of in de auto richting Oudega en Kolderwolde om te zien wat de boeren daar op de erven bezighoudt. Hier is de veelzijdigheid van de agrarische sector volop te beleven. Niet alleen melken ze hier koeien, maar ook schapen! Daarnaast is een van de weinige varkensbedrijven in deze regio te bezoeken en een jongveebedrijf mag ook niet ontbreken.

Tijdens alle routes zal de Vogelwacht aanwezig zijn om te vertellen over de boerennatuur en alle vogels die daarin huizen. En uiteraard wordt er aan de inwendige mens gedacht: onderweg is er volop zuivel te proeven en uiteraard heerlijk boerenijs te koop. Ook de kinderen worden niet vergeten en zullen zich opperbest vermaken op de verschillende bedrijven. De afgelopen jaren heeft het weer altijd goed meegewerkt, hopelijk is dat dit jaar ook weer het geval. De organisatie en alle boeren staan te trappelen om boeren, burgers en buitenlui te verwelkomen en te vertellen over hun passie: leven en werken op en met ons prachtige platteland en de dieren. Met als doel? Het produceren van lekker, veilig en hoogwaardig Nederlands voedsel voor iedereen. Dus kom langs op de fiets of met de auto, om de mensen die zorgen dat ons bordje eten goed gevuld kan worden, van alles te vragen. Tige wolkom!


tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact