Kennissessie - Alle biggen gezond Noord

Kennissessie - Alle biggen gezond Noord
dinsdag 04-07-2017
Varkenshouderij
Informatiebijeenkomst
Familie Bruns Saasveld
Molenvenweg 2
Saasveld
7597 NK
Gelderland, Utrecht, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland
Varkens.nl, Stichting KPV en VarkensNET
https://varkens.nl/event/kennissessie-biggenopfok-gezondheid-3/
wendy@snuitgeverij.nl

Voor dit evenement is een folder beschikbaar.
Klik hier om deze te downloaden.

Foto Spenen is voor de biggen een grote verandering. Dat kan problemen geven met de (darm) gezondheid en het (bijt)gedrag. Wat kun je allemaal doen om te zorgen dat toch alle biggen goed door de speendip komen en als gezonde kwaliteitsbig de hele opfokperiode doorlopen. Wat kun je doen met voeding, gezondheid en gedrag?

Wat is dat nu eigenlijk, de speendip en hoe kun je daar als varkenshouder het beste op inspelen? Ruben Decaluwé van Trouw Nutrition legt het uit. Hij vertelt hoe je met een aangepaste voersamenstelling en -kwaliteit de speendip verder kunt verkleinen, naast de maatregelen die je neemt tijdens de zoogperiode. Het juiste voer op het juiste moment heeft direct én op de langere duur effecten voor de darm- en algehele gezondheid. Decaluwé laat zien hoe je dat praktisch aanpakt.

In de opfok kunnen allerhande ziektekiemen hun kans grijpen: streptokokken, colis, salmonella, lawsonia (PIA), circo, PRRS en App liggen op de loer. Sonja Agten van MSD AH vertelt welke ziekten kunnen optreden, hoe je ze herkent en wat de eerste symptomen zijn die de biggen laten zien. Daarmee ben
je er niet, een goede diagnose vergt vaak bloed- , speeksel-, mestonderzoek en autopsie van acuut zieke dieren. Agten vertelt wat je kunt doen om de ziekte aan te pakken en hoe je problemen bij de volgende keer kunt voorkomen.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact