NK Veebeoordelen 2017

NK Veebeoordelen 2017
zaterdag 16-09-2017
Melkveehouderij
Keuring
De markt in Gouda
De Markt
Gouda
2801 JK
Noord-Holland
NAJK - Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt
https://www.najk.nl/voor-jou/nk-veebeoordelen/
cvanekris@najk.nl

Voor dit evenement is een folder beschikbaar.
Klik hier om deze te downloaden.

Foto Ieder jaar organiseert NAJK voor de echte koeienliefhebbers het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen! Het NK wordt, in samenwerking met CRV Holding BV, elk jaar in een andere provincie georganiseerd. Tijdens het evenement strijden 64 jonge deelnemers uit heel Nederland mee. Zij hebben zich voor het NK gekwalificeerd door deelname aan lokale en provinciale veebeoordelingswedstrijden.

Eén dag, één kampioen
De deelnemers beoordelen op de dag van het NK vijftien roodbonte en zwartbonte koeien op exterieur, volgens de normen in het handleiding keuringsrapport. Dit gebeurt in twee ochtendrondes en één middagronde, de finale. In de finale mogen de beste van die dag een mondelinge toelichting geven over vijf koeien, waar een deskundige jury haar oordeel over zal geven. Diegene die over de gehele dag de meeste punten heeft verzameld mag zich dat jaar Nationaal Kampioen Veebeoordelen noemen! Een mooie titel en een mogelijkheid om je als potentieel jurylid in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast zal er tijdens de prijsuitreiking aandacht worden geschonken aan de beste nieuwkomer.

Ochtendronde
De ochtendronde word aan zowel de zwart- als roodbonte koeien besteed. De 64 jonge koeienkenners krijgen in de eerste ronde 25 minuten om vijf knappe roodbonte koeien te keuren en vervolgens 25 minuten om het keurdersoog over vijf prachtige zwartbonte koeien te laten gaan. Uiteindelijk plaatsen maximaal 18 deelnemers zich voor de finaleronde.

Finaleronde
De finaleronde bestaat opnieuw uit een keuring van vijf zwartbonte koeien en een mondelinge toelichting aan de jury.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact