Voeding transitie

Voeding transitie
maandag 16-10-2017
Melkveehouderij
Studiedag
Lage Mierde (N-Br)
Boksumerdyk 11
Leeuwarden
9084 AA
Friesland
Dairy Training Centre
http://www.dairytrainingcentre.com/trainingen/rundveevoeding-vervolg
g.haverkamp@dairytrainingcentre.com

Foto Voeding-Transitie

In de training Voeding-Transitie leer je om doelgerichte keuzes te maken over de aanpak en voeding van koeien in de transitieperiode. Deze periode blijft voor de koe, maar ook voor de veehouder – de ‘koemanager’ – een lastige periode, waar veel van afhangt. Een ‘perfecte’ transitie blijkt maar al te vaak de sleutel te zijn naar een succesvolle, probleemloze lactatie.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor melkveehouders die de transitie op hun bedrijf stevig onder de loep willen nemen. Welke voerstrategie kies je in de verschillende fasen van deze periode en waarom? Het is van belang om daarin zelf keuzes te maken, maar ook om een ‘stevige’ gesprekspartner te zijn voor je melkveespecialist. De training is veder geschikt als vervolg op de training Rundveevoeding, maar ook beginnende (voer)adviseurs en deelnemers van de Sprint-Training kunnen op deze training terecht om meer kennis te vergaren over voeding in de transitieperiode.

Inhoud
De training bestaat uit 1 dag. Er worden keuzes in aanpak besproken, zoals voederwinning ‘op maat’ in de zomer. Ook komen risico’s en achtergrond aan bod. In de training is veel ruimte voor toepassing in de praktijk.

Wat ga je doen
Je vergaart kennis rond de voeding en risico’s in de transitieperiode. Naast achtergrond en het hoe en waarom worden op het bedrijf in de praktijk doel, aanpak, dagelijkse uitvoering en resultaten behandeld en beoordeeld.

Resultaten
Na de training:
Kun je doelgerichte keuzes maken om de verschillende fasen in de transitieperiode aan te sturen
Heb je kennis van de risico’s in de transitieperiode en weet je hoe je die kunt voorkomen
Kun je een discussie voeren met je melkveespecialist over aanpak en voortgang van de transitie

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact