Voeding van jongvee

Voeding van jongvee
maandag 23-10-2017
Melkveehouderij
Studiedag
Lage Mierde (N-Br)
Boksumerdyk 11
Leeuwarden
9084 AA
Noord-Brabant
Dairy Training Centre
http://www.dairytrainingcentre.com/trainingen/voeding-van-jongvee-de-eerste-100-dagen
g.haverkamp@dairytrainingcentre.com

Foto Voeding-Jongvee

In de training Voeding-Jongvee leer je een gerichte aanpak van de jongveeopfok te ontwikkelen. We gaan in op de keuze van voerschema’s tijdens en na de melkperiode, gericht sturen op gezonde, efficiënte rantsoensamenstelling en bijbehorende kwaliteit van voedermiddelen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor veehouders die de jongveeopfok op hun bedrijf willen aanscherpen. Kalveren en pinken zijn de melkkoeien van over 1 of 2 jaar. Benodigde aantallen, effectieve, goed uitgegroeide vaarzen, gewenste leeftijd bij afkalven (ALVA): het is een discussie die altijd speelt, maar zeker nu actueel is. Van belang is om zelf keuzes te maken, maar ook om een stevige gesprekspartner voor je jongveespecialist te zijn. De training is verder geschikt voor deelnemers van de training Rundveevoeding. Ook beginnende (voer)adviseurs en deelnemers van de Sprint-Training kunnen op deze training terecht om meer kennis te vergaren over jongveevoeding.

Inhoud
De training bestaat uit 1 dag. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn voeding in de melkperiode, biestverstrekking, melkschema’s, bijvoeding, rantsoensamenstelling na het spenen gericht op gewenste groei naar het moment van insemineren en de gewenste uitgroei tot vaars.

Wat ga je doen
Je gaat je kennis vergroten over voeding van jongvee in de verschillende leeftijdsstadia. Naast achtergrond en het hoe en waarom is er tijdens de training veel ruimte voor de praktijk op het melkveebedrijf. In de jongveeafdeling komen aanpak, risico’s en resultaten aan bod: waarnemen en controle van de dieren, waaronder groei/dag en controle van de bedrijfsdata (trend van resultaten en voorkomen van eventuele aandoeningen).

Resultaten
Na de training:
Kun je doelgerichte keuzes maken om de jongveeopfok op je bedrijf in te richten
Heb je kennis van de risico’s en het voorkomen ervan wat betreft jongveevoeding
Kun je een discussie voeren met je jongveespecialist over aanpak en voortgang van de jongveeopfok

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact