Dag van Hoeve Boveneind

Dag van Hoeve Boveneind
vrijdag 15-09-2017
Melkveehouderij
Themadag
Hoeve Boveneind
Zandsteeg 3
Herwijnen
4171 BH
Gelderland
Hoeve Boveneind en Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt
http://smartgrassproduction.nl/
info@gajk.nl

Slim gras op Hoeve Boveneind

Dit voorjaar zijn AJK Rivierenland en Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt gestart met het project Smart Grass Production. In dit driejarige project gaan jonge boeren samen met bedrijfsleven en onderwijs op zoek naar de maximale gras productie tegen een minimale milieubelasting.

Praktijkproeven door studenten

Veel goed gras produceren ter vervanging van krachtvoer. Dit begint met moderne grasrassen, precisie bemesting en het juiste graslandbeheer. Drie studenten van de HAS Hogeschool zijn dit voorjaar begonnen met verschillende praktijkproeven op Hoeve Boveneind in Herwijnen. Op vier verschillende percelen wordt de gras opbrengst gemeten en vergeleken op hoeveelheid en kwaliteit. Elk perceel heeft zijn eigen combinatie van grasmengsel en bemestingsregime.

Ondersteuning door verschillende bedrijven

Wilfred de Bruijn van Hoeve Boveneind geeft de studenten veel praktische ondersteuning bij de opzet en uitvoering van de praktijkproeven, Barenbrug zorgt voor de juiste grasmengsels en het Netwerk Smart Fertilization ondersteunt de studenten met kennis en ervaring op het gebied van (circulaire) meststoffen in combinatie met de passende precisie bemestingsapparatuur. Eens per maand komen jonge boeren uit de regio Rivierenland bijeen om de resultaten van de proeven met de studenten te bespreken. In het veld wordt gekeken hoe het gras erbij staat en de verschillende activiteiten op de proefvelden worden doorgesproken.

Welkom op Dag van Hoeve Boveneind

Op vrijdag 15 september vindt de Dag van Hoeve Boveneind plaats, waarvoor alle jonge melkveehouders van harte welkom zijn. Tijdens deze dag worden de proefvelden bekeken, zijn er verschillende demo's en worden de ervaringen van afgelopen half jaar gedeeld. In workshops wordt ingegaan op bodemdruk problematiek, grasmengsels en machines voor precisiebemesting.

Doorlopend is er een machineshow en info markt met oa de boerenbemester voor vloeibare meststoffen (ForFarmers Innovatiefonds 2017), zodebemester met kunstmestdoseerunit, spaakwielinjector Boom Agriservices, bemestingsrobot Conver, doorzaaimachine Vredo, Airinov dronebeelden, precisiebemestingsservice van Loonbedrijf Van der Perk, GPS apparatuur op moderne trekkers en luchtdrukwisselsystemen voor minimale bodemdruk gepresenteerd door Agri Techniek Slingeland.

Aanmelden kan via www.smartgrassproduction of via info@gajk.nl!


tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact