De jaarlijkse oogstdankviering

De jaarlijkse oogstdankviering
zondag 17-09-2017
Akkerbouw, Tuinbouw, Groenvoorziening, Loonwerk, Fruitteelt
Feest
IJselstreek (GIJS) in Azewijn.
Molenweg 9
Azewijn
7045 AG
Gelderland
De viering wordt georganiseerd door boeren en tuinders uit de regio
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Op zondagmiddag 17 september a.s. vindt de jaarlijkse oogstdankviering van Montferland en Liemers plaats. De viering wordt georganiseerd door boeren en tuinders uit de regio. Ze nodigen iedereen uit met hen dit feest te vieren.

De viering vindt dit jaar plaats bij Gelre IJselstreek (GIJS) in Azewijn. GIJS is een agrarisch dienstverlenend bedrijf, actief in Melkvee, Geiten en Varkens. Daarnaast zijn ze actief op het gebied van bemesting en het be- en verwerken van granen.

Een eenvoudige oecumenische viering, prachtige versieringen met oogstdankgaven en een gezellig samenzijn op een graanverwerkingsbedrijf zijn de elementen die deze oogstdankviering uniek maken. De loods bij GIJS zal geheel in stijl van het thema worden versierd. De collecteopbrengst gaat naar de Voedselbank Montferland e.o.

De middag begint met een viering onder leiding van Jan van der Zee. Jan is naast dat hij werkzaam is als adviseur bij GIJS ook zondags regelmatig te horen als voorganger in diverse gemeentes in Nederland. Jan is erg enthousiast over het fenomeen oogstdankviering. Echter ook wel een tikkie kritisch. Zijn we in een wereld waarin alles maakbaar lijkt nog wel echt dankbaar over wat er groeit en bloeit? is zijn vraag. Jan wil ons tijdens zijn korte overdenking aanzetten tot oprechte dankbaarheid over de oogst. Echte dankbaarheid ontstaat uit verwondering over wat er elk jaar weer groeit. Op een beeldende wijze en met oude anekdotes zal hij dit thema verder uitwerken. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en samen wat te eten en te drinken. Ook kan het bedrijf van GIJS worden bezichtigd. Er bestaat onder andere de mogelijkheid tot een klim naar het dak van het bedrijf waar een mooi uitzicht staat te wachten. Tevens kan de kern van het bedrijf, de oeroude molen, bekeken worden.

De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact