Open dag NLG Holland

Open dag NLG Holland
vrijdag 04-05-2018
Veehouderij, Akkerbouw, Tuinbouw, Loonwerk, Fruitteelt, Varkenshouderij, Melkveehouderij, Mechanisatie
Open dag
M.C. Zonneveld BV
Rijksweg 109
Julianadorp
1787 PK
Noord-Holland
NLG Holland
http://www.nlgholland.com
contact@nlgholland.com

Open Dag 4 mei 2018

Thema: “Bodem in balans”


Geachte heer/mevrouw,

Graag verwelkomen wij u op de jaarlijkse open dag van NLG Holland op 4 mei 2018 bij Bloembollenkwekerij de M.C. Zonneveld BV gevestigd aan de Rijksweg 109, 1787 PK in Julianadorp.

De Open Dag van NLG Holland vorig jaar was een succesvol en druk bezocht evenement. Een dag waarop kennis, praktijk en gemeenschap samen kwamen en die ondernemers, telers en andere bezoekers geïnspireerd heeft om zelf stappen te ondernemen op het gebied van bodemverbetering en duurzaamheid. Een teken dat het thema leeft binnen de sector, bij de overheid en de samenleving.

Dit jaar is het thema “Bodem in balans”. De bodem als samenhangend geheel dat meer is dan alleen de som der delen. Een levendige samenwerking tussen wortels, schimmels, bacteriën en andere organismen die de gewassen en biodiversiteit op ingenieuze wijze ondersteunt voor een zo goed mogelijke opbrengst. Een essentieel onderdeel van “Landbouw 4.0” bij het telen van gewassen met minimaal gebruik van chemie en maximaal gehalte aan inhoudstoffen.

NLG Holland
NLG Holland staat voor Natural Living and Growth Holland. De coöperatie bestaat uit 10 duurzame en biologische bloembollentelers die gezamenlijk 600 hectare grond beheren. De telers van NLG Holland trachten door bodemverbetering en balans in de bodem, minder gebruik van chemie en kunstmest een topkwaliteit bollen te telen.

Het afgelopen jaar zijn daarin weer belangrijke stappen gezet zoals bijvoorbeeld het gebruik van de NLG Mix een groenbemestermix met 21 verschillende soorten die een boost geeft aan de biodiversiteit of het gebruik van veggiewash, een uitvloeier waardoor het mogelijk is om met nog maar een fractie van chemische middelen bollen te ontsmetten. Ook wordt er steeds meer kennis opgedaan over de optimale bemestingsbalans door te telen volgens de Albrecht methode.

Verlenging spuitlicentie, sprekers en informatiemarkt
Op deze dag is er een mogelijkheid voor telers om een punt te behalen voor de verlenging van hun spuitlicentie en zal een aantal inspirerende sprekers een presentatie geven. Aansluitend kunt u onze informatiemarkt bezoeken met ruim 40 informatiestands van onder andere teeltadviseurs, leveranciers van biologische middelen en mechanisatie bedrijven. Daarnaast leiden we u graag rond over het bedrijf, krijgt u ruime gelegenheid om te netwerken en vragen te stellen aan onze telers. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Programma van de dag:

11:00 uur Ontvangst telers die hun spuitlicentie willen verlengen
12:45 uur Ontvangst overige bezoekers
13:00 uur Opening door host van de dag Monique Ooms en Colja Corts, voorzitter NLG Holland
13:15 uur Presentatie en welkomstwoord van gastheer Peter Zonneveld
13:30 uur Presentatie Hans Huijbers, voorzitter ZLTO, inspirator en bodemspecialist Thema “Bodem in balans”
14:00 uur Opening informatie markt
14:15 uur Informatiemarkt met ruim 40 stands en mogelijkheid tot rondleiding bedrijf en veldbezoek
15:00 uur Prijsuitreiking mooiste stand
17:30 uur Hapje en drankje voor sprekers, standhouders en bezoekers.
19:00 uur Einde Open Dag


tell-a-friend print agenda alert


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact