Pig Business zomerspecial "Van big tot BBQ"

Pig Business zomerspecial "Van big tot BBQ"
woensdag 13-06-2018
Varkenshouderij
Themadag
Showroom Farmfocus
schapendrift 7a
Dalfsen
7722 TS
Overijssel
Pig Business
https://www.pigbusiness.nl/evenement/36380-thema-avond-markt---vlees-dalfsen-2018/aanmelden/
thema-avond@pigbusiness.nl

Op woensdag 13 juni 2018 organiseert Pig Business een Zomerspecial "Van big tot BBQ" op het erf van Farmfocus te Dalfsen. Verbinding en inspiratie in een gezellige sfeer, dat wordt de insteek van deze Zomerspecial. Het aan elkaar verbinden van de verschillende partijen - toeleveranciers, varkenshouderij, verwerking en verbruik - uit de varkensvleesketen staat centraal. Met spraakmakende sprekers, een divers en aansprekend aanbod van workshops en onder het genot van een goed stukje varkensvlees van de BBQ wordt dit zomerse event anders en breder van opzet dan de reguliere thema-avonden. Onder de foto's vindt u het programma.

Programma
1 Ontvangst
16:00 tot 16:30
Ontvangst met koffie en thee en iets lekkers.

2 De Nederlandse varkensboer als 'urban farmer' - door Dé van de Riet (woordvoerder COV en Vlees.nl)
16:30 tot 17:20
De Nederlandse agrofoodsector behoort tot de wereldtop. We exporteren jaarlijks voor meer dan 100 miljard aan producten.
Als vleessector bedienen we dagelijks maar liefst 100 miljoen mensen met vlees van Nederlandse komaf. Onze varkensvleesketens zijn integraal duurzaam. Er is aandacht voor een optimale diergezondheid, een terughoudend antibioticagebruik, met zorg voor een goed niveau van dierenwelzijn, circulaire aandacht voor het milieu en de omgeving, en uiteindelijk een goede kwaliteit van het vlees. Er wordt gewerkt in kwaliteitssystemen, ketenconcepten en onder keurmerken. En met het Varken van Morgen is alles maatschappelijk Verantwoord Geproduceerd, toch?!
Ondertussen buitelen kritische publicaties over elkaar heen, is het welzijn nooit goed genoeg, staat de planeet op het spel, is vlees minder trending topic en zijn alternatieven en de eiwittransitie hot issues.

Wat is er aan de hand, wat gaat er mis in de beeldvorming en vooral: wat is daar aan te doen?

3 Workshoprondes
17:20 tot 18:10
Een keuze uit verschillende praktische workshops waarbij specialisten van de partners dieper ingaan op het thema. Aanwezig zijn: ABAB, Interpolis, Handelshuis Schuttert, Elanco en Kanters Special Products.

ABAB - "In welke markt bent u het meest succesvol?"
Met ABAB Agro Advies gaat u op ondernemersreis, u bepaalt zelf voor welke markt u gaat produceren. De ondernemer van de toekomst moet van vele markten thuis zijn. Naast technisch en financieel goed presteren, is het ook van belang oog te hebben voor trends in de markt. Maar wat past het beste bij u? Kijk eens in de spiegel, wat ziet u dan? Waar bent u sterk in en waarop kunt u nog door ontwikkelen? Kortom, in welke markt bent u het meest succesvol?

Elanco - "Voorkom speendiarree; kies voor een duurzame oplossing!"
Wat is uw grootste zakelijke uitdaging op dit moment? Elanco is benieuwd naar u en uw bedrijf. Aan de hand van een mest scorekaart, die u na afloop ook mee naar huis krijgt, worden de verschillende definities en gradaties van speendiarree besproken. Wanneer ontstaat de diarree? Hoe bepaalt u de oorzaak van speendiarree binnen uw bedrijf? Wat zijn de huidige behandelopties en wat kunt u hiervan verwachten qua resultaat? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de Elanco workshop met Chris Salentijn.

Interpolis - "Brandende vragen"
Op een luchtige manier gaat John de Hoon tijdens deze workshop van Interpolis in gesprek over het thema brandveiligheid in én om de stallen. In de vorm van een ludieke quiz worden er "Brandende vragen" gesteld, waardoor er aandacht wordt gevraagd voor dit actuele vraagstuk.

Kanters Special Products - “Waterkwaliteit in de varkenshouderij”
Tijdens deze workshop door Rick van Oort en Adriaan de Bruijn van Kanters Speical Products ervaart u het belang van schoon drinkwater. Dat goede voeding essentieel is voor de gezondheid van dieren, is duidelijk voor iedereen. De belangrijkste voedingsstof, namelijk water, wordt vaak ondergewaardeerd. Bedrijfshygiëne is essentieel om de infectiedruk op een bedrijf laag te houden. Schoon drinkwater en een schoon drinkwatersysteem zijn hier een belangrijk onderdeel van. Vervuiling van drinkwater is niet altijd met het blote oog te zien. Door neerslag van ijzer, mangaan en kalk maar ook door residuen van medicijnen, vaccinaties en additieven kan vervuiling ontstaan. Een tijdige en juiste reiniging helpt de leidingen schoon te houden.

Schuttert Handelshuis - “Effect 2020 stallen op de biggenmarkt”
Is er na 2020 nog voldoende plaats voor losse koppels biggen, worden deze stallen elders vervangen door nieuwbouw, wat is de invloed na sluiting van 2020 stallen op het varkensaanbod.

4 BBQ
18:15 tot 19:45
De zomer is in zicht en daarom wordt er op het buitenplein een BBQ verzorgd! Geniet van een lekker stuk varkensvlees. De BBQ wordt geheel verzorgd door Topigs Norsvin.

5 Presentatie door varkenshoudster Annemarie Noordman
19:45 tot 20:30
Annemarie Noordman, varkenshoudster in Lemelerveld, opende ruim een jaar geleden de Varkenshoff. „Door de continue schaal- en efficiëntievergroting zijn we de natuurlijke behoeftes van het varken uit het oog verloren”, dat zegt Noordman. Voor haar betekende dit het startschot voor haar varkenstuin. Hier liggen de zeugen, biggen en vleesvarkens verspreid in een ruime serrestal, compleet met bomen en struiken. Het gaat om een experimenteel concept, een klein gesloten bedrijf. De zeer enthousiaste Annemarie zal vertellen over haar ervaringen en haar kijk op de varkenshouderij.

6 Veiling
20:30 tot 21:00
Tijdens de Zomerspecial wordt er een veiling georganiseerd. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Big Challenge. Heeft u nog een ouwe sok liggen?

7 Barpraat
21:00 tot 23:00
Barpraat met een drankje en hapje.

De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, FarmFocus, de partners en sponsoren.

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact