Thema avond Pig Business: Gezondheid

Thema avond Pig Business: Gezondheid
woensdag 17-10-2018
Varkenshouderij
Themadag
Showroom Farmfocus
schapendrift 7a
Dalfsen
7722 TS
Overijssel
Pig Business
http://www.pigbusiness.nl/evenement/36629-thema-avond-gezondheid-dalfsen-2018/
thema-avond@pigbusiness.nl

Op woensdag 17 oktober 2018 organiseert Pig Business de thema-avond Gezondheid in de Showroom Farmfocus te Dalfsen. Onder de foto vindt u het volledige programma.

Programma

1 Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.

2 Praktijkworkshop ' Hoe houden we sperma "gezond" '
19:30 tot 19:55
Arjan Nijbroek van Preferent KI gaat dieper in op het thema 'Gezondheid' door een praktische workshop te geven: voor veel bedrijven is “gezond” sperma een volgende stap naar een nog hoger niveau. Maar wat betekent “gezond” sperma en wat kun je er mee als varkenshouder. Is het alleen de gezondheidsstatus van de beren, speelt het productie proces van sperma zelf een belangrijke rol of gaat het misschien juist om het afleveren van het sperma?

3 Presentatie door varkenshouder Ruud Huls
19:55 tot 20:45
De avond wordt vervolgd met het verhaal van zeugenhouder Ruud Huls (35) uit Silvolde. Ruud werkt al enkele jaren met een strak schema voor quarantaine en adaptatie. Sinds zijn bedrijfsuitbreiding, van 900 naar 1.300 zeugen in 2010, voert hij zijn gelten als big aan. Hij geeft de varkens meer tijd om aan het bedrijf en de ziektekiemen te wennen. Elke zeven weken ontvangt hij 80 geltjes. Hij huisvest ze achtereenvolgens in quarantaine stal en twee adaptatiestallen, steeds zes weken. Voor hem is zijn gelten-instroom een zaak van voortdurende aandacht. Daarover spreekt hij tijdens de thema-avond.

4 Workshops
20:45 tot 22:00
Vervolg workshops: specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Gezondheid door praktische workshops te geven.

"Betere gezondheid door minder contact"
Hoe je het ook went of keert, de Nederlandse varkenshouderij is de afgelopen 50 jaar vooral in staat gebleken om varkensziektes te ontvangen en te behouden. Zoekende naar een steeds hogere efficiëntie lijken we vergeten dat wij het zo voor ziektekiemen wel heel gemakkelijk maken om zich te kunnen verspreiden. Een belangrijke stap naar een hogere diergezondheid zit ‘m in het beter organiseren van dierstromen, zodat er minder contact is met ziektekiemen. Gezonde varkens: het kan anders, het moet anders. Rutger Janssen en Ludwig ten Broeke (Boehringer Ingelheim) verzorgen een interactieve workshop, interessant voor iedere varkenshouder die graag goed presterende, gezonde biggen en varkens in z’n stal heeft.

"Quarantaine en Adaptatie is een must!"
Tijdens deze workshop neemt Karien Koenders, adviseur gezondheid bij Topigs Norsvin u mee in de do’s en don’ts van quarantaine en adaptatie. Is het altijd noodzakelijk? Ook wanneer ik biggen aanvoer of zelf mijn gelten aanfok? Waarom is het zo belangrijk? Karien gaat met u in gesprek door praktijkvoorbeelden te bespreken die goed en minder goed functioneren. Tot slot zal ze u tips meegeven waarmee u direct op uw bedrijf aan de slag kunt.

"Voorkom speendiarree; kies voor een duurzame oplossing!"
Ik ben benieuwd naar u, uw bedrijf en uw grootse zakelijke uitdaging op dit moment! Aan de hand van een mest scorekaart, die u na afloop mee naar huis krijgt, bespreek ik graag de verschillende definities en gradaties van speendiarree. Wanneer ontstaat de diarree? Hoe bepaalt u de oorzaak van speendiarree binnen uw bedrijf? Wat zijn de huidige behandelopties en wat kunt u hiervan verwachten qua resultaat? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de Elanco workshop met Karen Van Hove (Key Account Manager Swine). Ik denk graag met u mee in de strijd tegen speendiarree!

5 Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, FarmFocus en de partners.

U kunt uzelf aanmelden via de bijgevoegde site.

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact