Thema-avond Pig Business: Huisvesting

Thema-avond Pig Business: Huisvesting
woensdag 18-04-2018
Varkenshouderij
Themadag
Showroom Ons boerenerf
Banendijk 5
Nederweerd-Eind
6034 SV
Limburg
Pig Business
https://www.pigbusiness.nl/evenement/36229-thema-avond-huisvesting-nederweert-eind-2018/
thema-avond@pigbusiness.nl

Op woensdag 18 april 2018 organiseert Pig Business de thema-avond Huisvesting in de Showroom Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Gastspreker Arnold Groot Wassink deelt tijdens deze avond zijn kennis over huisvestingsystemen zoals vrijloopkraamhokken en vloerkeuze bij losloop. Bekijk hieronder het volledige programma en meld u aan. Voor varkenshouders is de thema-avond gratis te bezoeken (aanmelden verplicht).

19.15 - 19.30 uur
Ontvangst met koffie of thee

19.30 - 20.30 uur
De avond begint met het verhaal van gastspreker Arnold Groot Wassink. Arnold is bedrijfsleider bij DenkaFarm Innovation Centre, waarvan Pig Farm een onderdeel is. Pig Farm is de nieuwe onderzoekstal voor biggenvoeders. Hier liggen zeugen in vrijloopkraamhokken. Tijdens de thema-avond deelt Arnold zijn kennis over huisvestingsystemen zoals vrijloopkraamhokken en vloerkeuze bij losloop. Ook heeft hij nu ruim een jaar ervaring met het "biggennest". Naast de kop van de zeug kent het biggennest een elektrische verwarmingslamp die door een sensor gestuurd wordt. Het systeem is zowel centraal als per hok regelbaar. De nesttemperatuur begint op 34 graden Celcius en wordt in tien dagen afgebouwd naar 25 graden Celcius.

20.30 - 22.00 uur
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Huisvesting door praktische workshops te geven. Aanwezig zijn Bouwimpex, Stienen BE, Coppens Stal-Techniek en TopTeam Agrarische Verzekeringen.

- "Daglicht en ventilatie combineren in de varkensstal"
Natuurlijk daglichttoetreding in een stal biedt voordelen voor mens en dier. Welke oplossing is het meest geschikt om daglicht in de stal te brengen en hoe laat zich dit combineren met voldoende ventilatie in de stal? Bouwimpex gaat met deze workshop dieper in op de regelgeving omtrent daglicht en de valkuilen die er zijn bij het maken van een keuze voor een bepaald daglichtsysteem en ventilatiesysteem.

- "Innovaties in de kraamstal van de toekomst"
Onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen zijn: Traditionele- en vrijloopkraamhokken, afmetingen, microklimaat en VengSystem in deze kraamhokken. De workshop wordt gegeven door Coppens Stal-Techniek.

- "Help, onze stallen vangen wind!"
Wat zijn de oorzaken van en oplossingen voor het reduceren van windinvloeden op het stalklimaat. Op deze vraag geeft Herwin Brouwers van Stienen BE een duidelijk antwoord.

- "Wat is schadelijker, zichtbare of onzichtbare schade?"
Wat is, na een brand, voor de voortzetting van het bedrijf het meest funest: de zichtbare schade of de onzichtbare schade? Tijdens deze workshop vertelt TopTeam u onder andere over de termijnen van bedrijfsschade, het imago voor bedrijf en sector en fokkerijmateriaal versus vermeerdering. Ook worden de mogelijke oplossingen, zoals extra bijverzekeren en intensief contact met buurt en regio, met u besproken.

22.15 - 23.59 uur
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.

De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business en de partners.
Entree agribusiness 50,- per persoon, maximaal 1 persoon per bedrijf.

Voor meer informatie over deze avond dan kunt u contact opnemen met de organisatie via:
thema-avond@pigbusiness.nl 0314 75 63 15.f 031

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact