Thema-avond Pig Business: Ondernemen

Thema-avond Pig Business: Ondernemen
woensdag 16-05-2018
Varkenshouderij
Themadag
Showroom Ons boerenerf
Banendijk 5
Nederweerd-Eind
6034 SV
Limburg
Pig Business
http://www.pigbusiness.nl/evenement/36314-thema-avond-ondernemen-nederweert-eind-2018/
thema-avond@pigbusiness.nl

Op woensdag 16 mei 2018 organiseert Pig Business de thema-avond "Ondernemen" in de Showroom Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Varkenshouder Gerben Nooyen deelt tijdens deze avond zijn ervaringen. Bekijk hieronder het volledige programma en meld u aan. Voor varkenshouders is de thema-avond gratis te bezoeken (aanmelden verplicht).

Avondprogramma:

Ontvangst
19.15 - 19.30 uur
Ontvangst met koffie of thee

Workshop
19.30 - 19.55 uur: Praktijkworkshop
Frank Steenbreker van ABAB gaat dieper in op het thema Ondernemen door een praktische workshop te geven:

- "ik ga op (ondernemers)reis, en neem mee..."
Wat heeft u nodig om succesvol te zijn? De ondernemer van de toekomst moet van vele markten thuis zin. Naast technisch en financieel goed presteren, is het ook van belang oog te hebben voor trends in de sector, veranderingen in markten en wensen van de consument en omgeving. Voor veel ondernemers is het werken met externe arbeidskrachten een uitdaging. Wie ben je zelf? Kijk eens in de spiegel, wat zie je dan? Waar ben je sterk in en waarop kun je ontwikkelen? Kortom, wat neem je mee op (ondernemers)reis?

Presentatie door varkenshouder Gerben Nooyen
19:55 tot 20:45
Collega varkenshouder Gerben Nooyen houdt in spanje ruim 60.000 Ibérico vleesvarkens. Naast varkenshouder is Gerben ook ondernemer. Tijdens de thema-avond vertelt hij over zijn ervaringen met ondernemen en hoe, wat en waarom de familie besloot om in Spanje in de vleesvarkens te gaan. De zeugenstapel, verdeeld over vijf locaties, telt nu ruim 4.500 dieren. Hij produceert ze, slacht ze (op een gewicht van 135 kilo) en maakt er bovendien hammen en worst van. En dat allemaal in eigen beheer. Ook verkoopt hij de exclusieve El Porquero - Ibérico - ham deels via een eigen winkelconcept.

Workshops
20:45 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners Preferent KI, Rabobank en Voergroep Zuid gaan dieper in op het thema Ondernemen door praktische workshops te geven.

- "De dekstal is wekelijkse topsport"
Tijdens deze workshop vertelt Jan Kuipers welke valkuilen Preferent KI tegenkomt in de dekstal en waar de oplossingen voor deze valkuilen liggen. De instroom van gelten naar de dekstal is per bedrijf uniek is en net weer anders ingericht. Wat zijn de belangrijkste eisen voor de dekstal om met gelten boven de 90% afbiggen te scoren. Verder komt ter sprake of bedrijven met een hoog aantal gespeende biggen per zeug per jaar en meer als 90 worpen per 100 dekkingen ook last hebben van najaarsperikelen of toch juist niet? Welke gevoeligheden in de dekstal laten deze bedrijven zien, en wat zijn hierbij de adviezen?

- "Varkenshouderij anno 2030: Het nieuwe financieren en bedrijfsmodellen"
Het agrarisch bedrijf van morgen is niet hetzelfde als dat van vandaag. De enige constante is de verandering: consumentengedrag, markten, afzetketens, wetgeving. Uw sector dus ook. Deze veranderingen vragen tijd, geld, ondernemerschap en flexibiliteit op vele fronten. Welke veranderingen ziet u ontstaan en hoe gaat u daar op inspelen? Transformeert het familiebedrijf naar een familieonderneming of gaan we in Nederland richting een integratie model? En hoe worden toekomstige bedrijven dan gefinancierd?
Koen van Bergen, sectorspecialist Varkenshouderij bij Rabobank geeft u inzicht over mogelijke nieuwe bedrijfsmodellen en financieringsvormen in de Varkenshouderij!

- "Beter boeren door goed te voeren!"
Voer is de één van de belangrijkste en meest complexe componenten als het gaat om rendement op het erf. Voergroep Zuid ziet voer als rendementsmaker i.p.v. kostenpost. Maar hoe kijk jij daarnaar? Op welke basis neem jij beslissingen omtrent voer? Twan Penninx neemt u mee in productie versus voerwinst. Hoe ga je praktisch om met Big Vitaliteit en wat dat betekent voor zowel zeugen en biggen als ook vleesvarkens? Met deze uitleg krijgt u handvatten om thuis verder aan uw rendement te werken.

Barpraat
22.00 - 23.59 uur
Barpraat met een drankje en een broodje Ibérico ham. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.
tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact