Prik een vorkje mee bij Van Riek tot Vork

Prik een vorkje mee bij Van Riek tot Vork
zaterdag 26-05-2018
Overig
Studiedag
De Brink Deventer
Brink
Deventer
7411 BX
Overijssel
LTO Noord (regio Oost), Salland Boert en Eet Bewust, MarketingOost en het Prins Bernard Cultuurfonds.
https://www.vanriektotvork.nl/
lieke@vvvdeventer.nl

Prik een vorkje mee bij Van Riek tot Vork

Deventer, 6 april 2018 Ben je benieuwd naar wie er al meer dan 1250 jaar zorgt voor eten op je bord? Schuif op zaterdag 26 mei aan bij de lange gedekte tafel midden op de Brink in Deventer. Daar maak je kennis met lokale boeren en hun producten via een hoorspel tijdens Van Riek tot Vork.

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en naast de rijke geschiedenis van de stad Deventer wordt ook de historie van de omliggende dorpen gevierd. Welke producten worden verbouwd rondom Deventer, wie zijn de lokale helden als het gaat om ons voedselsysteem? Welke groep mensen voedt de stad al 1250 jaar lang? Van Riek tot Vork zet twee boeren in de schijnwerpers en nodigt bewoners van Deventer uit om naar hun verhaal te luisteren, door middel van een straatdiner met hoorspel.

Op zaterdag 26 mei is iedereen welkom om aan te schuiven en samen met nog 50 anderen te genieten bij Van Riek tot Vork. Gedurende de dag serveert Van Riek tot Vork aan 500 mensen een klein gerecht en horen zij het verhaal van een boer via een koptelefoon. Hoe ziet zijn dag eruit? Hoe komt de asperge of het varkensvlees op je bord? En hoe ziet deze boer zijn rol in het voedselsysteem? De bezoeker wordt in twintig minuten meegenomen naar het platteland en komt te weten welk verhaal er achter hun bord eten schuilt

Tijdens de dag maak je op die manier kennis met aspergeteler Hans Nieuwenhuis van Aspergeboerderij de Boerkamp, of met Erik Stegink van Piggys Palace die voor een stukje varkensvlees zorgt. Kok Maaike Diks (bekend van de Weesjeskantine bij Het Burgerweeshuis) bereidt de verfijnde, smaakvolle gerechtjes. Sanne Wiltink, mede-initiatiefnemer Van Riek tot Vork, groeide op in Bathmen en later in Deventer: Ik wil middels dit project Deventenaren bewust maken van het voedsel dat ze eten en waar het vandaan komt!

Dit evenement is vrij toegankelijk en het is niet mogelijk om te reserveren.
Er zullen 10 rondes plaatsvinden, startend om het hele en halve uur tussen 10.30 uur en 15.30 uur.

Van Riek tot Vork is onderdeel van Deventer 1250 en wordt georganiseerd in samenwerking met LTO Noord (regio Oost), Salland Boert en Eet Bewust, MarketingOost en het Prins Bernard Cultuurfonds.tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact