Big challenge Farmers against cancer

Big challenge Farmers against cancer
woensdag 06-06-2018 t/m 
donderdag 07-06-2018
Overig
Evenement
Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes
0000 AA
Buitenland
Stichting BIG Challenge
https://www.bigchallenge.eu/big-challenge/
info@bigchallenge.eu

BIG Challenge 2018
BIG Challenge, farmers against cancer

Varkenshouders, melkveehouders, kalverhouders, pluimveehouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België en diverse andere landen zetten zich keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt.

Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collegaís. Daarom beklimmen zo'n 160 fietsers en (hard)lopers uit de agrarische sector op 6 en 7 juni 2018 zo vaak mogelijk de Alpe díHuez tijdens Alpe díHuZes. Het doel is: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker.

Ruim 7,6 miljoen euro
BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid: tijdens de afgelopen negen edities hebben bijna 1.300 BIG Challenge-deelnemers in totaal zo'n 7,6 miljoen euro ingezameld voor Alpe díHuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe díHuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat naar het onderzoeksfonds.

Doel 2018
Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe díHuZes 2018 minimaal 900.000 euro bijeen te fietsen/rennen/lopen. Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren zij in de aanloop naar het evenement allerlei sponsoractiviteiten. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector.

Afscheid van onze kanjers
In 2010 hebben we afscheid moeten nemen van Herman. Zijn individuele strijd was gestreden. Op 18 januari 2010 overleed hij aan de gevolgen van darmkanker.
Helaas zijn al meer fanatieke BIG Challenge-deelnemers overleden. Op 14 januari 2011 moesten we afscheid nemen van Hans Banken. Hij overleed als gevolg van complicaties na een beenmergtransplantatie.
Op 19 april 2014 is onze supervrijwilliger Geertjan van Groenland overleden. Hij leed aan slokdarmkanker. En fietser Nico Kooter overleed 19 mei 2014 aan de gevolgen van een kwaadaardige hersentumor.
Deze kanjers worden niet vergeten. Elk jaar herdenkt BIG Challenge hen tijdens de motivatiebijeenkomst in de Alpe díHuZes-week.

ZLTO-Initiatiefprijs
Naast dat BIG Challenge als doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker, zijn ook promotie van de agrarische sector bij een breed publiek en trots in de sector belangrijke doelstellingen. De actie BIG Challenge werd vooral breed gedragen binnen de varkenshouderij. Daarom won BIG Challenge in december 2010 de ZLTO-publieksprijs. De prijs voor het beste initiatief in 2010 waar het gaat om het verbeteren van de maatschappelijke waardering voor de varkenshouderij.

Hermans wens
Herman was in 2009 het gezicht van Alpe díHuZes. Bij elke editie van Alpe díHuZes is Herman nog steeds volop aanwezig. Naar hem is Ďhet duwtje voor fietsers en renners die het moeilijk hebbení genoemd, het Hermannetje.
BIG Challenge zet zich volledig in voor Hermans wens: "Kanker omturnen van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Daar is veel geld voor nodig. Ik wil dat we met zín allen trots kunnen zeggen dat de Nederlandse veehouderij een wezenlijke bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.Ē
Inmiddels heeft de actie BIG Challenge zich verbreed naar veel meer sectoren van de Nederlandse land- en tuinbouw. Herman zou hier trots op zijn geweest.

Onderzoeksdoelen
Waar wordt het geld dat Alpe díHuZes inzamelt aan besteed?
A-CaRe:
Alpe d'HuZes Cancer Rehabilitation programma. Een revalidatieprogramma op maat voor alle kankerpatiënten vergoed door de ziektekostenverzekering.
Leerstoel Leven met Kanker:
Psychosociale zorg voor kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling (hoe ga je om met je ziekte en je omgeving).
Leerstoel Kanker en Voeding:
Onderzoeksprogramma's voor goede voeding voor kankerpatiënten (dus geen preventie).
Sneldiagnose:
Steeds meer ziekenhuizen passen hun werkwijze aan om zo bij vermoeden kanker de diagnose in 2 dagen te kunnen stellen.
Bas Mulder Award:
Drie jonge onderzoekers doen baanbrekende kankeronderzoek. Award vernoemd naar Alpe d'HuZesser Bas Mulder die op 24-jarige leeftijd overleed aan kanker.

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact