Cursus Vruchtbare Bodem met Neal Kinsey

Cursus Vruchtbare Bodem met Neal Kinsey
dinsdag 05-06-2018 t/m 
woensdag 06-06-2018
Veehouderij, Akkerbouw, Tuinbouw, Groenvoorziening, Loonwerk, Fruitteelt, Melkveehouderij
Studiedag
NH Hotel Sparrenhorst
Eperweg 46
Nunspeet
8072 DB
Heel Nederland, Buitenland
N-xt Soil Services
http://www.vruchtbarebodem.nl
marco@n-xt.com

Foto 5 en 6 juni in Nunspeet:
Neal Kinsey geeft (2-daagse) Masterclass Vruchtbare Bodem

Neal Kinsey: hét boegbeeld van de Kinsey-Albrecht methode komt naar Nederland. Hij geeft begin juni een Masterclass over het Albrecht Bodemvruchtbaarheidsmodel. De Masterclass vindt plaats in het NH Hotel 'Sparrenhorst' te Nunspeet op dinsdag 5 en woensdag 6 juni 2018. Ook is er op donderdag 7 juni 's ochtends een speciale 'Vraag en Antwoord'-sessie met Neil Kinsey, Bob Perry, van Perry Agricultural Laboratory Inc, waar de analyses plaatsvinden.

Donderdagmiddag is er na een gezamenlijke lunch een veldbezoek, waarbij de deelnemers de NOP profielkuilen gaan bekijken voor het verschil tussen een gangbaar bemeste bodem en een volgens de Albrecht-methode bemeste bodem. Voor het programma op donderdag bedragen de kosten 50 euro per persoon extra. Waarbij de deelnemers aan de Masterclass voorrang hebben. De voertaal tijdens de Masterclass is Engels, maar met simultaan vertaling. Op de velddag zijn voldoende Nederlands sprekende adviseurs aanwezig.


Wie is Neal Kinsey?
Neal Kinsey is afkomstig uit Charleston (Missouri, de Verenigde Staten) en is sinds 1973 eigenaar van Kinsey Agricultural Services, Inc. Hij is de langst levende adviseur die nog heeft samengewerkt met Dr. William A. Albrecht. Kinsey adviseert bodemvruchtbaarheidsmanagement in meer dan 75 landen ter wereld.

Neal is zeer ervaren bodem- en bemestingsspecialist en begeleidt akkerbouwers, veetelers, groentetelers en wijngaardeniers wereldwijd in zowel gangbare als biologische teelten.


Werkwijze
Neal Kinsey heeft in de loop van jaren zijn unieke Kinsey-Albrecht methode ontwikkeld. Dr. William A. Albrecht ontdekte rond 1917, na de grootschalige introductie van kunstmest, dat er een sterke relatie is tussen bodemkwaliteit en voedselkwaliteit. De geboorte afwijkingen bij de borelingen op het platteland van de V.S. toonden aan, dat het gebruik van N,P,K kunstmest alleen niet de juiste benadering was voor de productie van gezondheid versterkend voedsel. Neal Kinsey is één van de laatst overgebleven leerlingen van Dr. Albrecht en beschikt daardoor nog over de unieke rekenregels en analyse methoden van Dr. Albrecht. Dit in combinatie met Neals jarenlange ervaring zorgt ervoor dat hij in staat is om deze analyse door te vertalen naar de best passende advisering voor het gebruik van beschikbare meststoffen.

De Kinsey-Albrecht methode is gebaseerd op een evenwichtig systeem van mineralenvoorziening. De mineralen worden hierbij op een zodanige manier gedoseerd dat het microbiologie niet schaadt en staat stelt om de gewassen optimaal te voeden. Hierin speelt de verhouding tussen de mineralen een grotere rol dan de hoeveelheid mineralen.

Met het in evenwicht brengen van de bodemchemie ontstaat tevens de juiste bodemstructuur. Dit resulteert in een bodem met goede gaswisseling en drainage capaciteit, met een matrix waarin bodembiologie en alle soorten gewassen floreren.

Wilt u meer te weten komen over Neal Kinsey en het Albrecht model van bodemvruchtbaarheid?
Meldt u dan aan voor de tweedaagse cursus op 5 & 6 juni via de website www.vruchtbarebodem.nl

N.B. in verband met de naderende zomervakantie vervallen half mei een aantal reserveringen voor kamers tijdens de Masterclass. Deze overnachtingen kunt u ook boeken via de link op de website!


tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact