Open dag bij nieuwe emissiearme melkveestal Firma Rooker

Open dag bij nieuwe emissiearme melkveestal Firma Rooker
zaterdag 02-06-2018
Melkveehouderij
Open dag
Firma Rooker
Schoolstraat 58
Aartswoud
1719 AW
Noord-Holland
Firma Rooker
http://www.dejongursem.nl/nieuws/open-dag-emissiearme-melkveestal-firma-rooker
Info@sonjaderoos.nl

De koeien en de mannen van Firma Rooker hebben hier een goeie toekomst!

De drie mannen van Firma Rooker, vader Rooker met zijn twee zoons, zijn met hun nieuwe emissiearme melkveestal helemaal klaar voor de toekomst.

Echte ondernemers, liefde voor de koeien en altijd streven naar verbetering. En verbetering is er door de nieuwe stal. Dierenwelzijn, duurzaamheid en arbeidsgemak. Daar draait het om bij het familiebedrijf; de Firma Rooker. De nieuwe melkveestal, die tevens voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij, is uitgerust met allerlei technieken om ook in de toekomst te kunnen blijven verbeteren. De stal, sinds eind 2017 in gebruik, is ingericht voor 180 koeien en zeer ruim en licht opgezet. Binnen in de stal lijkt het zelfs wel of je buiten bent. Dat komt mede door de hele open achterkant van de stal, waardoor de koeien vrij uitzicht hebben naar buiten. Ook is de stal ruim opgezet en heeft een prettig binnenklimaat.

De nieuwe stal is voorzien van de nieuwste technieken en is geheel onderkelderd met diverse compartimenten voor opslag van verschillende mestsoorten door primaire mestscheiding. Op de vloer ligt een HCI welzijnvloeren W5 gecombineerd met de W3 emissiearme vloer waarbij vaste mest en dunne mest meteen worden gescheiden. Op de tussenpaden voor de doorlopen ligt de proflex meadowfloor.

De koeien kunnen heerlijk liggen in zeer royale diepstrooiboxen van 1,2 meter welke worden gevuld met eigen gescheiden mest! Een mestschuif zorgt er namelijk voor dat de stal schoon blijft en verzameld de mest naar de mestscheider.

Bij het ontwerp van de stal is over ieder detail goed nagedacht. Qua uiterlijk aan kleuren en materialen zodat de stal mooi past in de omgeving. Binnen in de stal is er veel aandacht besteed aan de koe-routing, optimaal binnenklimaat en over de efficiëntie. Er is in de stal veel geautomatiseerd, zoals de 3 melkrobots (vanuit de robot kunnen ze zelf via een speciale weideroute tevreden weer naar buiten), een voeraanschuifrobot, mestschuif, klimaatsysteem in de zijgevels, op afstand bedienbare roldeuren, waterzuiveringsinstalatie, ga zo maar door.

Kortom, een prachtige stal die een bezoek meer dan waard is!

Nog even een aantal bijzonderheden op een rijtje:

· Op het dak liggen sandwichpanelen met over de gehele lengte een grote lichtkoepel

· De gevels zijn opgebouwd uit prefab metselmotief elementen met daarboven antracietkleur sandwichpanelen met diverse op afstand bedienbare roldeuren, loopdeuren en aluminium kozijnen.

· Op de vloer ligt een HCI welzijnvloeren W5 gecombineerd met de W3 emissiearme vloer waarbij vaste mest en dunne mest meteen worden gescheiden.

· Op de tussenpaden voor de doorlopen ligt de proflex meadowfloor.

· 3 Astronaut A4 melkrobots.

· Vrijdragend selectie hekwerk tussen de melkrobots, voor specifieke selectie met speciale weidegang route.

· Elke uur aangeschoven voer door het gebruik van een aanschuifrobot.

· Een mestschuif voert de vaste mest af.

· Er wordt gebruik gemaakt van een waterbron en een waterzuiveringsinstallatie, zo kunnen de koeien van een grote capaciteit schoon drinkwater worden voorzien.

· Agriheat warmwater systeem met combinatie van freheatwater en zonnecollectoren.

· Led verlichting

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact