Excursie naar de Forward Farm “Het Groene Hart” van Bayer

Excursie naar de Forward Farm “Het Groene Hart” van Bayer
vrijdag 22-06-2018
Akkerbouw
Evenement
proefbedrijf van Bayer, Forward Farm
Kaagweg 50
Abbenes
2157 LH
Noord-Holland
VVM
https://www.vvm.info/activiteiten/excursie-naar-de-forward-farm-het-groene-hart-van-bayer
sara.jantzen@vvm.info

Foto Excursie naar proefboerderij

Op 22 juni organiseert de VVM een excursie naar de proefboerderij ‘Forward Farm’ van Bayer in de Haarlemmermeer. Op het proefbedrijf wordt onderzoek gedaan naar het optimaliseren van akkerbouwpraktijken met een sterke focus op beperking van de milieu-impact.

Gestart wordt met inleidingen over de impact van landbouw op natuur en milieu en over de ‘Forward Farming’-aanpak van Bayer. Vervolgens volgt een uitgebreide rondgang over het proefbedrijf, met aandacht voor aspecten als ‘Verantwoord Werken’, ‘Precisielandbouw’ en ‘Werken met Natuur en Milieu’. Afgesloten wordt met een gesprek met medewerkers van het proefbedrijf over de mogelijkheden en onmogelijkheden om onze voedingsmiddelen milieuvriendelijker te produceren. De sectie Voedsel en Landbouw wil met deze excursie de discussie binnen de VVM over dit onderwerp een impuls geven.

Achtergrond
Onze voedselvoorziening is vrijwel geheel gebaseerd op producten uit de landbouw en de visserij. Het bedrijven van landbouw heeft een sterke interactie met het milieu: landgebruik, watergebruik, aanzienlijk deel van diverse emissies naar het milieu, belangrijkste factor in het biodiversiteitsverlies, bodemdegradatie en bodemuitputting. De toenemende vraag naar voedingsmiddelen vraagt om aanzienlijke verandering in de landbouwpraktijken en aanpassing van ons menu aan de beperkte productiecapaciteiten van onze Aarde. Het onderzoek op de proefbedrijf ‘Forward Farm’ van Bayer naar optimalisatie van akkerbouwpraktijken richt zich met name op de beperking van de milieu impact hiervan.

Voorlopig programma
13:30 Ontvangst met koffie/thee

14:00 Inleidingen door sprekers

15:00 Rondleiding over het terrein van het proefbedrijf met aandacht voor verantwoord werken, precisielandbouw en werken met natuur

16:30 Napraten met borrel

17:30 Einde excursietell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact