Potatoes Go Wild

Potatoes Go Wild
vrijdag 22-06-2018 t/m 
zaterdag 23-06-2018
Akkerbouw, Mechanisatie
Symposia
Akkerbouwbedrijf Maatschap Hoogterp
Oudebildtdijk 771
Sint Jacobiparochie
9079 NC
Friesland
Bildtse Aardappelweken
www.baw.frl
potatoesgowild2018@gmail.com

Foto Het internationaal symposium van ´Potatoes Go Wild´ is het verrassende landbouw innovatie evenement van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Het evenement wordt uitgevoerd door stichting de Bildtse Aardappelweken op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2018.

Op vrijdag 22 juni wordt de internationale handelsmissie met deelnemers uit de West-Europese aardappellanden gehouden, om samen een verdieping te geven aan "Toekomstgerichte Pootaardappelteelt" en om bedrijven op de terreinen van aardappelteelt, meststoffen, gewasbescherming, handel en mechanisatie met elkaar in contact te brengen. Ook zullen er rondleidingen georganiseerd worden over het aardappeldemonstratieveld. Op het gebied van bodemvruchtbaarheid, bemesting en ziektebeheersing worden duurzame ontwikkelingen richting het jaar 2030 getoond. Tevens zullen er diverse sprekers uit de sector een invulling aan het programma brengen.

Op de zaterdagmiddag is er vanaf 13:00 uur een workshop intelligente aardappelteelt over slimme toepassingen uit de precisielandbouw door de Schotse specialist Jim Wilson van Soilessentials. De titel van zijn programma is "Crop monitoring with web applications for drone- and sattelite imagery" (ofwel het monitoren van gewassen met behulp van web applicaties voor drone- en satelliet opnamen). Daarnaast zijn er parallelle informatiesessies, waaronder Regnerus techniek met verrijking van spuitwater met CO2 om het biologische effect van de gewasbescherming te verhogen posterpresentaties, en is er het gehele weekend een bedrijvenmarkt over belangwekkende onderwerpen uit de aardappelsector.

Voor het programma op vrijdag 22 juni is opgave noodzakelijk, dit kan door een mailtje te sturen naar potatoesgowild2018@gmail.com. Voor het zaterdagprogramma is geen opgave vereist. Kijk voor meer informatie over het programma en tijden op www.baw.frl.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact