Familie Fietsdag Tour de Boer Bomerbroek

Familie Fietsdag Tour de Boer Bomerbroek
zondag 24-06-2018
Overig, Varkenshouderij, Melkveehouderij
Themadag
Van der Riet, Tuin en Park
Bollenweg 16
Ambt-Delden
7495 RV
Overijssel
LTO Noord
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Op dinsdag 24 juli a.s. organiseert de LTO Noord, afdeling Zuid-Twente haar jaarlijkse familie fietstocht (ca. 30 km).

Pak je fiets en ga een gezellig dagje fietsen met je gezin, je kleinkinderen, vrienden in de prachtige omgeving van Ambt-Delden, Azelo en Bornebroek en maak kennis met vier agrarische bedrijven t.w. een varkenshouderij, melkveehouderij, schapengrazerij en neem een kijkje in een dierenkliniek.

Een sportief en leerzaam dagje uit voor jong en oud.

Ieder bedrijf opent gastvrij haar deuren om een kijkje achter de staldeur te nemen en laat zien waar het bedrijf bijzonder in.

De vleesvarkensboerderij heeft recent 2 nieuwe duurzame stallen gebouwd. De ruime lichte stallen zijn ingericht en voldoen aan het 1 ster Beter Leven concept, dit betekent meer daglicht, meer ruimte en meer speelmateriaal voor de varkens. De lucht uit deze stallen wordt gefilterd door een biologische luchtwasser. Sinds enkele jaren zijn we ook zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit door de 700 zonnepanelen die op onze daken liggen. De opbrengst is zoveel dat zij zelfs nog energie terug kunnen leveren aan het netwerk.

De schapengrazerij daar zijn de Schoonebeeker heideschapen en Het Groot Heideschaap te vinden.
Met deze Zeldzame huisdierrassen gaan ze naar cultuur- en natuurterreinen, waar begrazing plaats vindt voor onderhoud en of (herstel) beheer.
Op de Schapengrazeij kunt u zien hoe ze in het veld te
werk gaan. Door demonstraties te geven met heideschapen en het verhaal van de boerin krijgt u een goede indruk hoe de Schapengrazerij werkt.

De melkveebedrijf , die aan de route ligt, is geheel energie neutraal. De staldaken zijn voorzien van zonnepanelen. Met een speciale techniek wordt biogas aan de mest onttrokken en zodoende wordt deze warmte gebruikt voor het verwarmen van de woonhuizen en is er vloerverwarming bij het jongvee.Tevens is er warmte terugwinning tijdens het melk en koelen van de melk.

Op dit bedrijf kan met genieten van een boerenpannenkoekenlunch en genieten van de muzikale klanken van de Fanfare uit Delden.

Even helemaal uitgerust stap je weer op de fiets naar Dierenkliniek en Dekstation. Zij beschikken over een modern ingerichte paardenkliniek en richten zich daarnaast op de kleine huisdieren.

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten bij elk bedrijf en men kan mee doen met een speurtocht een leuke prijzen winnen.

De kosten voor deelname aan de fietstocht bedragen 3,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar gratis.

Start tussen 9.30 12.00 uur bij Van der Riet, Tuin en Park, Bollenweg 16, 7495 RV Ambt-Delden


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact