Fietstocht de boer op Haaksbergen

Fietstocht de boer op Haaksbergen
donderdag 02-08-2018
Melkveehouderij
Beurs
Zwembad De Wilder
Scholtenhagenweg 32
Haaksbergen
7481 VP
Overijssel
Fietstocht de boer op Haaksbergen
Paulien.Temmink@planet.nl

Op donderdag 2 augustus 2018 stellen 4 bedrijven hun bedrijf open voor het publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze keer gaat de tocht richting Buurse.

Per deelnemer is een startbewijs 2.50, incl. route en koffiebon, te koop op 2 augustus bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 13.00 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis onder toezicht van een volwassene meefietsen. Het is verboden honden mee te nemen!

De familie Onland-Harbers is het eerste gastbedrijf dat de deuren openzet. Op dit moderne melkveebedrijf worden 210 koeien en bijbehorend jongvee gehouden. De koeien worden gemolken in een 2 x 26 stands swing over melkstal. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

De tweede locatie is fokkerijbedrijf ter Mors. Zij houden 50 Jersey melkkoeien met bijbehorend jongvee en fokvarkens. Opmerkelijk is dat zij alle stierkalfjes zelf opfokken en deels op beheersgronden laten grazen. Tevens wordt een deel van hun melk verwerkt tot Jersey brie. Zowel het vlees als de brie worden in eigen beheer verkocht.

Dan gaat de tocht richting de familie Schutteman. Zij houden 90 melkkoeien met bijbehorend jongvee en 700 vleesvarkens. Twee melkrobots zorgen er voor dat de koeien de hele dag door naar behoefte gemolken kunnen worden. Op deze locatie is een springkussen voor de kinderen en worden pannenkoeken geserveerd.

Het laatste bedrijf in de route is de nieuwe Schaapskooi. Jaarlijks wordt 150 ha hoogveengebied begraasd door de schapen. Ergens onderweg tijdens de fietsroute komen de deelnemers langs de schaapskudde en op locatie worden demonstraties schapen drijven gegeven. Hier is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een drankje.


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact