Praktijkmiddag winterveldbonen

Praktijkmiddag winterveldbonen
dinsdag 17-07-2018
Veehouderij, Akkerbouw, Pluimveehouderij, Varkenshouderij, Melkveehouderij
Demo
VOF Poldergoed
ontvangst perceel Zuiderdijkweg 1
Wieringerwerf
1771 SH
Noord-Holland
ZLTO
https://www.zlto.nl/bijeenkomsten/openbaar/praktijkmiddag-winterveldbonen-wieringerwerf
karola.colombijn@zlto.nl

Winterveldbonen, ht gewas voor regionaal geteeld eiwit!

De winterveldboon is een kansrijk eiwitgewas zowel voor in de Nederlandse akkerbouw als de veehouderij. Naast mogelijkheden voor humane toepassing past dit gewas prima in het streven naar meer eiwitteelt van eigen bedrijf. Niet alleen kan deze eiwitbron toegepast worden voor de rundveehouderij, ook de varkens en pluimveehouderij hebben de eerste positieve ervaringen opgedaan. En ok in de geitenhouderij is deze teelt serieus te overwegen, zeker met het oog op het leveren van VLOG melk. Naast telen voor eigen vervoedering, valt het serieus te overwegen om de teelt in samenwerking met een akkerbouwer te doen. Dit eiwitrijke, vlinderbloemige gewas wordt in het najaar gezaaid en in de zomer geoogst. Winterveldbonen kunnen 6 tot ruim 8 ton bonen met een hoge eiwit- en zetmeelkwaliteit per hectare leveren.
Winterveldbonen passen vaak erg goed in een slim bouwplan en voor de afzet of vervoedering zijn diverse oplossingen mogelijk.

Voor de vergroening binnen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) tellen winterveldbonen mee als vlinderbloemigen (factor 1) n als N-bindend gewas binnen het Ecologisch Aandachtsgebied en uiteraard is het een 3de gewas naast bijvoorbeeld gras en mais.

Wilt u meer weten over de teelt, opslag, vervoedering of afzet van winterveldbonen? Meld u dan aan voor een van de praktijkmiddagen in uw regio.

Deze praktijkbijeenkomsten worden georganiseerd door ZLTO in samenwerking met Limagrain bij huidige telers, waarvan een aantal in LTO Noord en LLTB gebied. Via deze uitnodiging krijgen zowel LTO Noord-, LLTB-leden als ZLTO-leden de mogelijkheid om deze bijeenkomsten, die interessant zijn voor zowel akkerbouwers als veehouders, bij te wonen.

Specialisten van veredelaar Limagrain en andere betrokkenen bespreken de succesfactoren van de teelt met jou en natuurlijk staat ook een veldbezoek aan een perceel winterveldbonen op het programma. De ontvangst is om 13.00 uur, de bijeenkomst begint om 13.30 uur en zal rond 15.30 uur afgerond zijn.

Meld u nu aan via de ZLTO website.


tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact