Topma´s Evenement Hapert

Topma´s Evenement Hapert
donderdag 30-08-2018
Melkveehouderij
Themadag
Melkveebedrijf S.G.M Geraerts
De pan 8
Hapert
5527 JC
Noord-Brabant
TopMa´s
http://www.topmais.nl
s.tenhulscher@agrio.nl

Topma´s Evenement Hapert

Uw kennis over de teelt en oogst van ma´s vergroten? Kom dan donderdag 30 augustus naar het Topma´s Evenement bij melkveebedrijf Geraerts in Hapert.

Programma
1
Ontvangst, inleveren ma´splanten en registratie spuitlicentie
09:45
Neem uw eigen planten mee. En als u in aanmerking wilt komen voor verlening van de spuitlicentie, ook uw spuitpas en legitimatiebewijs

2
Plenaire spreker
10:30
Ma´s telen in 2025!

3
Haksel- en kuilkwaliteit. Gewenst en praktijk.
11:00
Onafhankelijk (voer)adviseur Klaus Semmler gaat in op de vragen: ôHoe wordt de kwaliteit en de voederwaarde van de kuil be´nvloed door de stoppelhoogte?ö En ôWelke invloed heeft de haksellengte op de kwaliteit van de kuil?ö Hij toont een zeef- en proefmethode voor veehouders en loonwerkers tijdens de oogst.

4
Meten is weten, bij groei en oogst
11:00
Hoe kunnen nieuwe meettechnieken u helpen bij het telen van ma´s en het samenstellen van een optimaal voerrantsoen? U wordt meegenomen in de mogelijkheden om tijdens het groeiseizoen met drones te meten hoe het gewas zich ontwikkeld en in de techniek om tijdens het hakselen op de machine te meten wat de opbrengst en mineralengehalte zijn Om zodoende de gewasopbrengsten te maximaliseren en, als aanvulling op de kringloopwijzer, een optimaal rantsoen samen te stellen.

5
Wat je niet ziet, bestaat niet?
11:00
Waar liggen de grootste verliezen tijdens het conserveringsproces van uw ma´skuil? En heeft dit impact op het milieu? Door te weten wat er tijdens dit proces gebeurt, kun je hier eenvoudig op bijsturen.

6
De bodem is onze schatkist
11:00
Een gezonde bodem is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke, gezonde planten. Zoĺn bodem maakt planten minder vatbaar voor ziekten, plagen en stress en laat hen maximaal presteren. Voor een gezonde bodem zijn twee factoren cruciaal: mycorrhizaĺs en nuttige bodembacteriŰn.

7
Middelen verdwijnen, wat nu?
11:00
De komende jaren word onkruid- en insecten- bestrijding lastig in ma´s omdat belangrijke producten gaan verdwijnen. Is er dan nog ma´s te telen? Wat doen we dan met gladvingergras en haagwinde, wat is de beste bestrijdingsstrategie?

8
Onderzaai en middelengebruik
11:00
In 2019 is onderzaai verplicht op zandgrond. De lijst met vanggewassen die geteeld kunnen worden is groot. Hoe zijn deze praktisch toe te passen? Welke strategie van onderzaai is het beste? En welke gewasbeschermingsmiddelen kunt u daarbij nog inzetten? En hoe ga je om met DON en ZEA afkomstig van fusariumschimmels. Verder antwoord op de vraag: ĹWelke spuitdoppen kun je het best inzetten om drift te voorkomen?ö

9
Proefvelddemonstratie zien is geloven
11:00
Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vroege mais. Eerder leverde je altijd wat in op de opbrengst van vroege mais. Dankzij veredeling zijn er nu rassen die niet onderdoen voor middenvroege dan wel middenlate rassen. Bekijk de rassen en ontvang uitleg over hun status op de rassenlijst en hun betekenis voor u als veehouder. Verder wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van gecoat mńiszaad, hoe de coating er voor zorgt dat de wortelgroei extra gestimuleerd wordt en fosfaat en mineralen rond de wortel beter beschikbaar komen.

10
Het mobiele laboratorium
11:00
Neem uw eigen maisplanten mee en laat ter plekke in het mobiele laboratorium analyseren wat het ds-gehalte is en welke voederwaarde u kunt verwachten. De uitslag met uitleg geeft een goede indicatie over de status van de mais op dat moment.

11
Lunch
12:40
Tussen alle workshops door even lekker eten

12
Einde programma en naborrelen
15:10
Netwerken.

Melkveehouders (en hun medewerkers), loonwerkers (en hun medewerkers), de pers en agrarische studenten hebben gratis toegang. Alle andere bezoekers betalen Ç 75, excl. btw.


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
ę Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact