Pig Business Thema avond Fokkerij

Pig Business Thema avond Fokkerij
woensdag 20-02-2019
Varkenshouderij
Themadag
Ons Boerenerf
Banendijk 5
Nederweert-Eind
6034 SV
Limburg
Pig Business
http://www.pigbusiness.nl/evenement/180697-fokkerij/
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Programma

Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.

Praktijkworkshop
19:30 tot 19:55
Eén van de thema-partners trapt de avond af door een praktijkworkshop te geven.

Presentatie van de gastspreker
19:55 tot 20:45
Tijdens de thema-avond is Hans Olijslager (Chief Technical Officer bij Topigs Norsvin) gastspreker. Hij vertelt over de inspanningen om het dierwelzijn in de stal te verbeteren én om de technische resultaten voor varkenshouders, aan de hand van genetica te verbeteren. Na afloop van zijn presentatie gaat hij met u in discussie over de rol die fokkerijorganisaties al dan niet zouden moeten spelen in het maatschappelijke en publieke debat over dierwelzijn.

Workshops
20:45 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Fokkerij door praktische workshops te geven.

Topigs Norsvin: "Meer of minder? Levend geboren, bigoverleving, duurzaamheid en arbeid"
Tijdens deze workshop wilt Topigs Norsvin graag met u stilstaan bij de ontwikkelingen in de markt. De toenemende invloed van de maatschappij op onze sector. Ten eerste de contradictie tussen de vraag naar meer biggen en de uitdaging rond bigoverleving en de rol van de fokkerij hierin. Ten tweede het veranderende consumptiepatroon en de rol die de overheid en NGO’s spelen in de trend naar minder vlees op het menu. Wat moeten we samen doen?

PIC: "Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?"
Middels een interactieve workshop wordt u aan het denken gezet of u fokkerij technisch wel de juiste keuzes maakt. De uitslag van de “fokscan” geeft helder aan wat de Nederlandse varkenshouder wil. PIC zal een inzage geven van wat de ontwikkelingen zijn in hun fokprogramma en hoe dit aansluit met de wensen die varkenshouders uitspreken. Spreekt u uit wat u wensen zijn en maakt u de juiste keuze?

Preferent K.I.: "Wordt 10 mm spek bij vleesvarkens de heilige ondergrens?”
Op dit moment wordt er zeer veel gesproken over de spekdikte van vleesvarkens. De varkens moeten vooral niet magerder worden. Sterker nog in een aantal concepten van slachterijen wordt juist om meer spek gevraagd en ook extra voor betaald. Waar ligt de ideale onder- en bovengrens van spekdikte? En wat doet spekdikte met de voederconversie? Welke rol speelt de zeug en de eindbeer? Op al deze zaken wordt in gegaan aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.

Aanmelden? https://www.pigbusiness.nl/evenement/180697-fokkerij/

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact