Pig Business Thema avond Voeding

Pig Business Thema avond Voeding
dinsdag 14-05-2019
Varkenshouderij
Themadag
Showroom Farmfocus
Schapendrift 7a
Dalfsen
7722 TS
Overijssel
Pig Business
https://www.pigbusiness.nl/evenement/180771-voeding/
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Programma

Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.

Praktijkworkshop
19:30 tot 19:55
Eťn van de thema-partners trapt de avond af door een praktijkworkshop te geven.

'Varkenshouders hebben nog veel te winnen' - Robert Hoste (Econoom Varkensproductie - WUR)
19:55 tot 20:45
Een inspirerende kijk op de herkomst van de grondstoffen en de waarde van het Nederlandse varken als kringloopdier. Hoewel de Nederlandse varkenshouderij een belangrijke rol heeft in het Ďopruimen van restproductení voor de humane levensmiddelenindustrie en zeer efficiŽnt is in termen van soja-, CO2- en waterfootprint is er volgens Robert Hoste wel een uitdaging voor verdere verbetering.
Ook geeft hij zijn visie op een eventueel politiek besluit in de toekomst, om veehouders te verplichten om grondstoffen alleen nog uit de regio (Nederland/EU) te halen. Andere onderwerpen, die tijdens deze thema-avond worden besproken, zijn de dalende veevoerprijzen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest en daarmee samenhangende dalende varkensproductie in China. Wat zijn de acute gevolgen en de gevolgen op de langere termijn? Tot slot gaat Hoste in op hoe varkenshouders kunnen sturen op hun voerkosten.

Workshops
20:45 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Voeding door praktische workshops te geven.

- Sturen op bigkwaliteit en saldo met nutriŽntinhoud
Betere biggen bieden zicht op een probleemloze opfok, meer afzetzekerheid en een goede biggenprijs. Maar hoe stuurt u hier na het spenen op? Voerkeuze, nutriŽntinhoud en voerprijs hebben invloed op bigkwaliteit en saldo. Welke keuzes heeft u en welke effecten kunt u verwachten van verschillende biggenvoeders? Albert Schoterman van Agrifirm geeft inzicht in de resultaten van een recente proef op research farm Laverdonk. In deze interactieve workshop biedt hij u handvatten om uw bigkwaliteit en saldo te verbeteren, van spenen tot 25 kg.

Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, FarmFocus en de partners.

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact