Pig Business Thema avond Jaarspecial

Pig Business Thema avond Jaarspecial
woensdag 11-12-2019
Varkenshouderij
Themadag
FarmFocus
Schapendrift 7a
Dalfsen
7722 TS
Overijssel
Pig Business
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

‘Varkenshouders verdienen een feestje’
De varkenshouderij heeft een roerig jaar achter de rug. De stalbezetting in Boxtel, de warme sanering varkenshouderij, de boerenprotesten, de zorgen over Afrikaanse varkenspest en het moeizaam op gang komen van mestverwerking en – verwaarding zijn slechts enkele voorbeelden.

Normaal gesproken houdt Pig Business aan het einde van het jaar een informatieve avond met panels, discussies en interviews met mensen die in de sector in het nieuws zijn geweest. Dit jaar doen we het anders.

Pig Business wil samen met bedrijven in de periferie van de varkenshouderij de varkenshouders een feestje aanbieden. „Varkenshouders hebben veel over zich heen gekregen dit jaar. Behalve een aantal stalbranden en ongelukken met ventilatiesystemen, werd met de stalbezetting door dierenextremisten, op 13 mei in Boxtel een nachtmerrie waarheid. Veel varkenshouders zijn nu nog bang dat hen dit ook gaat overkomen. Daarnaast blijven maatschappelijke organisaties, politici, media en natuurorganisaties de varkenssector bestempelen als grote vervuilers en pleiten sommigen zelfs voor een halvering van de veestapel. Dit terwijl de varkenshouderij de laatste jaren de meeste ammoniak-, stikstof- en fijnstofreductie heeft behaald van alle sectoren. Wij vinden de kritiek op de varkenshouders onterecht en vinden juist dat varkenshouders een feestje verdienen. Daarom zullen wij voor hen het jaar positief afsluiten. Dit doen wij tijdens de Jaarspecial op 11 december, ditmaal bij Farm Focus in Dalfsen. Tijdens die avond zullen wij en diverse sprekers onze varkenshouders een hart onder de riem steken."

Dit jaar dus geen moeilijke onderwerpen en discussies, maar een feel good jaarafsluiting. „De varkenshouders krijgen van ons een feestelijke avond met hapjes en drankjes aangeboden en een aantal sprekers zal hen met een positief gevoel het jaar 2020 insturen.” Een van die sprekers is de gastheer zelf: Johnny Hogenkamp. Hij zal een humoristische terugblik geven op 2019 en ook met een positief geluid het jaar afsluiten.

Varkenshouders, hun partners en medewerkers en mensen werkzaam in het bedrijfsleven in de periferie van de varkenshouderij, zijn op 11 december van harte welkom vanaf 19.30 uur. De avond wordt gepresenteerd door Pig Business-redacteur Reinout Burgers.


Programma
1
Ontvangst
19:30 tot 20:00
We beginnen de avond met koffie/thee en een winterse lekkernij.
2
Verrassende opening
20:00 tot 20:30
Een speciale gast opent de avond op een inspirerende manier zoals alleen hij dat kan! Hij laat u gegarandeerd lachen!
3
Met een positief gevoel het jaar 2020 in!
20:30 tot 21:30
Wij willen het jaar 2019 graag positief afsluiten. Dit doen we samen met speciale gasten:

● Linda Janssen, POV-voorzitter, steekt de varkenshouders deze avond een hart onder de riem met een korte terugblik op 2019 en een vooruitblik op 2020.
● Johnny Hogenkamp, varkenshouder én gastheer, zal een humoristische terugblik (gesproken column) geven op 2019 en ook met een positief geluid het jaar afsluiten.
● Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik gaat vanuit Brussel, via een videoboodschap, de varkenshouders toespreken. „Ik was er heel graag zelf bij geweest deze avond, maar moet wegens parlementaire verplichtingen in Brussel zijn", laat Schreijer-Pierik weten. „Ik zal de varkenshouders in ieder geval via mijn video een positieve boodschap geven.”
4
Barpraat
21:30 tot 23:59
Onder het genot van een drankje en een hapje eten, gezellig samen het jaar afsluiten.

De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Showroom FarmFocus en de sponsoren.

Aanmelden? https://www.pigbusiness.nl/evenement/227802-jaarspecial-trotsopdevarkenshouder-dalfsen/aanmelden/

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact