Akkerbouw zonder Kunstmest – 11 februari

Akkerbouw zonder Kunstmest – 11 februari
maandag 11-02-2019
Veehouderij, Akkerbouw, Overig, Loonwerk, Mechanisatie
Lezing
Voetbalstadion Heerenveen
Abe Lenstra Blvd 19,
Heerenveen
8448 JA
Friesland
Niscoo
https://www.niscoo.nl/activiteiten/2019-02-11-akkerbouw-zonder-kunstmest
mail@alicecommuniceert.nl

Op 11 februari organiseert coöperatie Niscoo een praktische kennisbijeenkomst met als thema Akkerbouw zonder Kunstmest. U bent vanaf 20:00 uur van harte welkom in Heerenveen.

Jan Feersma Hoekstra gaat met u in gesprek over de kunst van het weglaten van Kunstmest. Kan dat eigenlijk wel, en wat mist u dan precies? Jan richt zijn blik op de toekomst, hoe staat de agrarische wereld er over 10 jaar voor, is de kringlooplandbouw een gemeengoed en is kunstmest verledentijd? Én kunnen we eigenlijk wel zonder kunstmest, wat betekent dat voor de toekomst?

Feersma Hoekstra is directeur van Agriton. Vanuit die blik kijkt hij naar het huidige beleid en gaat hij in op de bestaande kaders. U krijgt antwoorden op vragen als: hoe kunt u vasthouden aan het bestaande bouwplan maar dan zonder kunstmest. Zowel de teelt op kleigronden als die op zand en dalgronden komen hierbij aan de orde. Wat zijn de alternatieven? Wat is nodig voor het verhogen van de mestkwaliteit? En wat is de verhouding van inhoudsstoffen en voedingswaarde versus de kilo’s?

Kortom een avond vol inspiratie voor uw eigen bedrijf en praktische handvatten. De avond is voor de akkerbouwer én veehouder interessant!

Locatie
Waar: Voetbalstadion Heerenveen
Aanvang: 20:00uur (inloop vanaf 19:30) ingang J: parkeren op P4
Aanmelden: via de site van Niscoo www.niscoo.nl


tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact