Open dag compoststal, nieuw stalsysteem in Nederland

Open dag compoststal, nieuw stalsysteem in Nederland
zaterdag 05-09-2009
Melkveehouderij
Open dag
Dorst
Groenestraat 18
Dorst
4849 PT
Noord-Brabant
Familie Peeters
http://peetersadvies.com
pascal@peetersadvies.com

Foto Als eerste in Nederland heeft de familie Peeters een compoststal gebouwd. De open dag is op zaterdag 5 september 2009. Alle geïnteresseerde, jong en oud, zijn welkom tussen 10.00 en 16.00. Daarnaast presenteert de heer Peeters zijn financieel adviesbureau; ‘Peeters Advies , de financieel adviseur voor agrarische ondernemers.

Het nieuwe stalsysteem, de compoststal, komt uit Israel. Het is een vrijloopstalsysteem. Het kan vergeleken worden met een potstal, alleen is de ondergrond bij een potstal stro en bij een compoststal compost. De nieuwe stal bestaat uit twee delen, de compoststal en de ligboxenstal, en is ingericht met twee DeLaval melkrobots.

Naast de nieuwe stal staat de oude stal en de jongveestal open voor publiek. Tijdens de open dag wordt een beeld gegeven van de situatie op het melkveebedrijf van de familie Peeters. Verschillende bedrijven zijn op de open dag aanwezig. Deze informeren de bezoekers over uiteenlopende thema’s. Tevens kunnen bezoekers kennis maken met de vernieuwde werkwijze van Peeters Advies.

Na de wandeling door de stallen is er de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen. Ook aan de kleintjes is gedacht. Op het springkussen of in de kleurhoek kunnen de kinderen onder toezicht spelen.


tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact