Diergeneeskunde Outdoor Event

Diergeneeskunde Outdoor Event
zaterdag 25-05-2019
Veehouderij, Pluimveehouderij, Paardensport, Varkenshouderij, Melkveehouderij
Evenement
Diergeneeskunde Utrecht
Yalelaan 1
Utrecht
3584 CL
Utrecht
www.diergeneeskundeoutoorevent.nl
doe@uu.nl

Diergeneeskunde Outdoor Event: hét evenement voor dierliefhebbend Nederland!

Nieuwsgierig hoe de dierenartsen van de Universiteitsklinieken een paard, hond of koe behandelen? Deelnemen aan een workshop anatomie? Meer leren over de bevalling van een koe? Dit en meer kan allemaal op zaterdag 25 mei 2019 tijdens de allereerste editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Op het evenement, georganiseerd door studenten Diergeneeskunde, staan het dier en de diergeneeskunde centraal.

Voor dit unieke evenement wordt het faculteitsterrein omgetoverd tot een evenement voor jong en oud. Er is een country fair vol met diverse stands, eten, drinken en livemuziek en bovendien een kindertuin waar kinderen op een leuke en actieve manier kunnen leren over dieren. Ook zal er een knuffeldokter langskomen en is er een gratis speurtocht.

Ruimte voor kennis én vermaak
Op het hoofdplein worden verscheidene demonstraties georganiseerd, met onder andere een rassendefilé. Er zal ook een mini-marathon voor paarden plaatsvinden, waarbij alles draait om flexibiliteit, snelheid en eensgezindheid van paard en menner. Dit wordt gegarandeerd een enorm spektakel.

Rondleidingen
Altijd al willen weten waar uw melk, yoghurt en kaas vandaan komen? Dan is dit de uitgelezen kans om een keer rond te kijken op biologisch melkveebedrijf ‘De Tolakker’, de onderwijsboerderij van de faculteit. Daarnaast kunt u ook een rondleiding volgen in de Universiteitskliniek voor Paarden.
Verder zal er een divers aanbod zijn aan spectaculaire workshops. Zo is er een workshop met de ‘Haptic Horse’, een hightech robotmodel van een paard, een anatomie workshop waarbij de dierenarts met behulp van schilderingen op een paard of koe de verschillende organen kan laten zien en er is een workshop verlossen.

Gratis
De entree is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie: www.diergeneeskundeoutdoorevent.nl


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact