Het Agrarisch Verleden Herleeft

Het Agrarisch Verleden Herleeft
zaterdag 18-05-2019 t/m 
zondag 19-05-2019
Mechanisatie
Demo
Vleesboerderij Familie Garritsen
Wolfsstraat 5
Toldijk
7227 DP
Gelderland
OTMV-Gelderland
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

INFORMATIE BEZOEKERS / DAGPROGRAMMA
Algemeen
Al voor de 31e keer verzorgen we dit unieke evenement ‘Het Agrarisch Verleden Herleeft’. Zoals de naam van de show al verklapt, presenteren we u de geschiedenis van de landbouwmechanisatie vanaf begin 1900. U kunt genieten van de aanwezige stationaire motoren die u vaak in vol bedrijf worden getoond en de vele werktuigen en tractoren waarvan ook enkele startdemonstraties worden getoond. Voor dit jaar hebben we als themamerk voor Eicher gekozen. Hiervan zal, naast de vele andere merken, een uitgebreide collectie te zien zijn. Van al dit moois kunt u in een relaxte sfeer ook vanaf ons festivalterras genieten onder het genot van een hapje en een drankje.
Als oldtimerliefhebber valt er zo af en toe ook wat te restaureren. Daarbij zijn onderdelen en gereedschappen nodig, welke ook op deze show bij de aanwezige standhouders en marktkooplieden tegen betaling zijn te verkrijgen. Op de markt treft u tevens miniaturenverkoop aan.
De officiële openingshandeling van het evenement vindt op zaterdagmorgen omstreeks 10.30 uur plaats en wordt verricht door Gerrit Vossers, ‘Achterhoekse Weerman’ van weerstation Lichtenberg uit Silvolde.
OTMV. TOLDIJK 2014 046
Caterpillar DW-10 met Randsomes TS-85 4-schaar rondgaande ploeg

Bijprogramma
Wat valt er o.a. nog meer te zien? De gehele dag door diverse demo’s, o.a.: dorsen van koren, stationaire motoren, starten van gloeikoptractoren, wedstrijd-trekkertrek (zondag), oldtimer trekkerslep (met de handbediende sleepwagen op zaterdag en zondag), grondbewerking met oldtimers, Youngtimers, stichting oldtransport achterhoek met tal van vrachtwagens, gereedschap- en onderdelenmarkt, bromfietsen, de Brandweer Achterhoek West verzorgt, mits ze kunnen worden vrijgemaakt i.v.m. calamiteiten, verschillende blus- en reddemo’s (er worden onder meer voertuigbranden bestreden, voertuigen geknipt, voor de kinderen is er een leuk waterspel en de brandweer zal met een stand aanwezig zijn met voorlichtings- en personeelswervingsmateriaal), enz., enz.. Voor de jeugd van 0-12 jaar is het aantal kinderactiviteiten, met name de doe-activiteiten (bijvoorbeeld de scouting met allerlei activiteiten op het gebied van klim- en touwtechnieken), de laatste jaren flink uitgebreid. Verder kunnen onder meer rondritten met het treintje over het terrein worden gemaakt. Leuk voor de kinderen, maar ook voor de mensen die (wat) slechter ter been zijn. Ook is er een buffel en zijn er wat schapen aanwezig. Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd. Op zondag zal er omstreeks het middaguur een defilé (uiteraard alleen bij goed weer) plaatsvinden waarbij u alle oldtimers onder begeleiding van deskundig commentaar aan u voorbij ziet trekken.
CTR (T-Rijbewijs)
Op ons evenement is het bedrijf CTR uit Baak aanwezig. Dit bedrijf rijdt met een lescombinatie op het terrein rond welke normaal voor het behalen van het T-Rijbewijs wordt gebruikt. Onze jonge deelnemers, gasten en bezoekers (vanaf 15 jaar) kunnen na harte lust proberen hoe het hun af gaat met het besturen van een tractor. Voor iedereen een leuke ervaring. De website van CTR is via deze link te benaderen. Op de website van CTR kunt u allerlei informatie vinden over de T-opleiding en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het evenemententerrein is op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang. Volwassen betalen € 6,00 per persoon. OTMV-leden hebben op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart 50% reductie op de toegangsprijs (legitimatie verplicht). Parkeren is gratis. Ondanks dat we als organisatie veel kosten moeten maken kunnen we dankzij onze sponsoren toch een low-budget evenement voor u als bezoeker aanbieden. Ons uitgangspunt is dat u van het geboden programma geniet en het voor iedereen betaalbaar en dus ook door iedereen te bezoeken moet zijn. We hopen vele bezoekers te mogen verwelkomen en te ontmoeten en wensen u allen een aangenaam verblijf op het Agrarisch Verleden Herleeft bij ‘Vleesboerderij Garritsen’ aan de Wolfsstraat 5, 7227 DP Toldijk (halverwege tussen de dorpen Baak en Toldijk).

tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact