Fietstocht Bedrijvigheid op de boer

Fietstocht Bedrijvigheid op de boer
zondag 28-07-2019
Overig
Evenement
Het Noasman
Meenweg 4
Beltrum
7156 NX
Gelderland
Het Noasman
http://www.noasman.nl
info@noasman.nl

Foto Fietstocht ‘Bedrijvigheid op de Boer’ in Beltrum

Het Noasman organiseert met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle windstreken op zondag 28 juli 2019 de 1e fietstocht genaamd ‘Bedrijvigheid op de boer’ door het veelzijdige buitengebied van de gemeente Berkelland.
Onderweg is er de mogelijkheid 4 bedrijven te bezoeken.
De fietstocht heeft een lengte van 38 kilometer en er kan gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur bij start- en eindpunt Bezoekerscentrum “Het Noasman” aan de Meenweg 4 te Beltrum.
Deze fietstocht is de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht ‘de boer op’. In 2018 werd de laatste editie aangekondigd omdat men geen organisatoren kon vinden. Het Noasman, bekend van de wandeltochten in Beltrum en wagenbouwgroep ‘Oet alle windstreken’ hebben daarop het initiatief genomen om samen deze fietstocht voort te zetten. De LTO organisatoren waren erg blij met dit initiatief en hebben daar waar mogelijk de nieuwe organisatoren van adviezen voorzien.
De tocht doet de nieuwe naam ‘Bedrijvigheid op de boer’ alle eer aan. Opnieuw worden maar liefst 4 bedrijven in het buitengebied bezocht, namelijk een melkveebedrijf, keuken- en sanitair specialist, een hertenhouderij en een vaste plantenkwekerij. Verder zal Vereniging Agrarisch Natuur beheer Berkel en Slinge met een informatiestand aanwezig zijn bij een nieuw aangelegd natuurgebied.
De route gaat niet alleen langs de bedrijven en nieuwe natuur maar ook door volgende traditionele natuurgebieden: ’t Kooierveld, het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting. Verder fietst men door bossen, velden en langs boerenerven.
Verrassend aan deze fietstocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in de traditionele coulissen- en essenlandschappen van Berkelland.
De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen met de ouders.
Voor meer informatie over de fietstocht kijk op de website www.noasman.nl.tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact