Focus on Farming bijeenkomst 'Kringlooplandbouw'

Focus on Farming bijeenkomst 'Kringlooplandbouw'
woensdag 29-05-2019
Akkerbouw
Bijeenkomst
Proefboerderij Open Teelten Westmaas
Groeneweg 3
Westmaas
3273 LP
Zuid-Holland
Focus on Farming
focusonfarming@wur.nl

De eerste bijeenkomst Focus on Farming van dit jaar is gepland op woensdag 29 mei van 10:30 - 14.30 uur, met lunch! Deze bijeenkomst staat in het teken van de kringlooplandbouw en teelt- en bodemactualiteit. U bent van harte welkom in Westmaas. Bekijk onder de foto het volledige programma en meld u aan.

Heeft u belangstelling om te ervaren of Focus on Farming bij u past, neem gerust contact op: focusonfarming@wur.nl

Programma

Ontvangst
10:30 tot 11:00
Inloop met koffie/thee

Kringlooplandbouw
11:00 tot 12:00
Hoogleraar Martin van Ittersum (Leerstoelgroep Plantaardige productiesystemen van Wageningen University & Research) geeft een presentatie over kringlooplandbouw.

In zijn visie is kringlooplandbouw de weg naar de toekomst voor de landbouw. Uitgangspunt hierbij is dat grond, waar mogelijk, in de eerste plaats gebruikt wordt voor voedselproductie voor de mens, niet voor veevoer. Ten tweede zal de boer en de voedselketen de productie van reststromen zoveel mogelijk moeten vermijden en restproducten moeten hergebruiken. Met andere woorden: er moet zo weinig mogelijk worden verspild en volledig worden hergebruikt. Volgens deze theorie heeft de landbouw veel minder grond en grondstoffen nodig voor de voedselproductie: een behoorlijke ‘omdenkslag’ voor de Europese landbouw.

Lunch met presentatie Marcel Tramper
12:00 tot 12:45
Tijdens de lunch neemt bedrijfsleider van Proefbedrijf Westmaas Marcel Tramper u mee in de gewasactualiteiten op het proefbedrijf. Aan bod komen de graanteelt (standdichtheid, ziektebestrijding en groeiregulatie) en de aardappelteelt (bewaaronderzoek, kwaliteit van uitgangsmateriaal en teeltactualiteiten).

Proef- en praktijkvelden
12:45 tot 14:30
Na de lunch is er een rondgang langs proef- en praktijkvelden graan en aardappelen, waar deze onderwerpen opnieuw worden belicht. Het programma is om 14.30 uur afgelopen

Deelname aan Focus on Farming is puur en alleen voor akkerbouwers. Bent u akkerbouwer en wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst in Westmaas? Meld u zich dan aan door een mail te sturen naar: focusonfarming@wur.nl

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact