FF Boeren!

FF Boeren!
donderdag 15-08-2019
Veehouderij, Akkerbouw, Tuinbouw, Overig, Paardensport, Loonwerk, Melkveehouderij, Mechanisatie
Open dag
Oudemirdum
Hoitebuorren 12
Oudemirdum
8566 JE
Friesland
FF Boeren
http://FFboeren.nl
willekev8@hotmail.com

Diverse agrarische bedrijven in Gaasterland en omstreken openen deze zomer de deuren weer voor het publiek! 
 
Voedsel…. De winkels liggen er vol mee, elke dag opnieuw. Maar waar komt dit allemaal vandaan? Bij onze boeren! Op 1,8 en 15 augustus laten ze graag zien hoe ze iedere dag bezig zijn met het zorgen voor veilig en gezond eten, en hoe ze leven en werken, op en met ons platteland en de dieren. Kom kijken, kom ruiken, kom luisteren, kom proeven… Kom en beleef het zelf! 
 
Op 1 augustus is de start in Harich met een heel diverse route. Je kunt hier komen kijken bij een koeienboer, een  opfoklocatie met kalfjes maar ook bij een akkerbouwbedrijf met een markttuin. En voor de paardenliefhebbers een sportpaardenfokkerij! 
 
Op 8 augustus gaan we naar Mirns en Hemelum, waar weer een verrassende route is samengesteld. Je kunt hier gezellig bij de geiten en koeien komen kijken, bij een loonbedrijf erachter komen waar al die trekkers en grote machines voor dienen, en naar vogelkijkhut ‘De Mok’. Hier kan je alles leren over de vogels die hier leven en mag je zelf op onderzoek gaan in en bij het water! 
 
De laatste route is op 15 augustus in Oudemirdum, waar we afsluiten met een prachtige verzameling John Deere-tractoren, u kunt diverse koeienbedrijven bezichtigen, een opfokstal voor paarden en u wordt bijgepraat over hoe en wat een akkerbouwbedrijf verbouwt. Kortom: een interessante route!  
 
Tijdens alle routes worden er diverse extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd en kunt u uw lunch thuislaten want ook aan de innerlijke mens wordt gedacht!  
Een heerlijk dagje uit voor jong en oud! 
 
De routes zijn zowel wandelend, per fiets of auto te doen. 
Wil je meer weten? Kijk op www.ffboeren.nl of volg ons op Facebook! Hier worden ook  alle boeren aan u voorgesteld. 
 

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact