Fietstocht de boer op Haaksbergen

Fietstocht de boer op Haaksbergen
donderdag 08-08-2019
Melkveehouderij
Evenement
Zwembad De Wilder
Scholtenhagenweg 32
Haaksbergen
7481 VP
Overijssel
LTO Noord
paulien.temmink@planet.nl

Fietstocht de boer op Haaksbergen

Op donderdag 8 augustus 2019 stellen 4 bedrijven hun bedrijf open voor het publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze keer gaat de tocht richting Rietmolen.

Per deelnemer is een startbewijs 2.50, incl. route en koffiebon, te koop op 8 augustus bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 13.00 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis onder toezicht van een volwassene meefietsen. Het is verboden honden mee te nemen!

De familie Bekkedam is het eerste gastbedrijf dat de deuren openzet. Op dit melkveebedrijf worden 180 koeien en bijbehorend jongvee gehouden (Planet Proof). Drie melkrobots zorgen er voor dat de koeien de hele dag door naar behoefte gemolken kunnen worden, maar ook kunnen weiden. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

De tweede locatie is het melkveebedrijf van maatschap Blanckenborg. Zij houden 160 melkkoeien en 90 stuks jongvee. Het melken gebeurt in een 2x12 stands visgraat melkstal.

Dan gaat de tocht richting de firma Nienhuis. Zij zijn specialist in grond- en sloopwerk, transport en recycling. Nienhuis heeft een omvangrijk en modern machinepark dat ook op deze dag te bekijken is. Op deze locatie is een springkussen voor de kinderen en worden pannenkoeken geserveerd.

Het laatste bedrijf in de route is ter Braak Groenvoorziening Haardhout & Cultuurtechniek. Hun specialisme is het aanleggen en onderhoud van kunst- en natuurgrasvelden en groenprojecten. Hier is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een drankje.Namens de organisatie van Fietstocht de boer op Haaksbergen,
Paulien Temminktell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact