Kalverkeuring Vecht en Ijsselstreek

Kalverkeuring Vecht en Ijsselstreek
zaterdag 17-08-2019
Melkveehouderij
Fokveedag
Kampereiland
Heultjesweg 31
Kampen
8267 AH
Overijssel
KOC Vecht en Ijsselstreek
kocvechtenijsselstreek@hotmail.com

Voor dit evenement is een folder beschikbaar.
Klik hier om deze te downloaden.

Foto Op zaterdag 17 augustus vindt weer de jaarlijkse kalver- en pinkenkeuring van Kalveropfokclub Vecht- en IJsselstreek plaats. Ook dit jaar wordt het gehouden tijdens de traditionele Oogstdag op Kampereiland. Vanaf 11:00 uur wordt gestreden om de kampioenschappen voorbrengen, toilet, exterieur en natuurlijk het algemene kampioenschap. Ongeveer 40 deelnemers in de leeftijd van 4 tot 26 jaar zullen hun uiterste best doen om hun kalf of pink zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Hiervoor zijn ze al weken aan het oefenen om kans te maken op een mooie prijs.

De dag bestaat uit een kalverkeuring waar de jongere kinderen aan meedoen, en een pinkenkeuring waar de jongeren van 13 jaar en ouder aan mee mogen doen. Er is dit jaar zelfs een rubriek voor de babykalfjes, waarbij de jongste deelnemertjes met een jong kalfje lopen. Een vierkoppige jury beoordeeld op de verschillende punten. Voorbrengen wil zeggen dat het kalf zo netjes mogelijk moet meelopen met haar baasje. Exterieur betekent dat de bouw van het dier beoordeeld wordt en toilet houdt in dat het kalf zo mooi mogelijk gewassen en geschoren moet zijn. De jury kijkt zelfs in de oren van het kalf om te zien of die wel goed schoon zijn gemaakt!

Om het kalf of de pink op de dag van de keuring tip top in orde te hebben, zijn de deelnemers al lang van tevoren bezig om hun dier netjes te leren lopen. Ook worden de kalveren vaak meerdere keren gewassen, zodat ze een mooie witte vacht hebben. Op de dag zelf zijn de kinderen al vroeg op locatie, druk bezig om hun dier zo schoon mogelijk te wassen. Al deze inzet loont, want later in de ring is het prachtig om te zien hoeveel moeite er in is gestoken door deze enthousiaste deelnemers!

Nieuwsgierig geworden, en wilt u naast de traditionele Oogstdag ook komen kijken naar de keuring? Vanaf 11:00 uur staan de kalveren in de ring en rond 16:30 uur zal de dag worden afgesloten met de bekendmaking van de algemeen kampioen. De deelnemers zullen naar huis gaan met een lintje en misschien zelfs een beker. U bent van harte welkom!

tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact