Open dag Ter Linde en Loverendale in Oostkapelle

Open dag Ter Linde en Loverendale in Oostkapelle
zaterdag 17-08-2019
Akkerbouw, Fruitteelt
Open dag
Loverendale
Oranjezonweg 1
Oostkappelle
4356 EH
Zeeland
DLV Advies
https://www.dlvadvies.nl/nieuws/open-dag-nieuwe-bewaarloods-ter-linde-en-loverendale/1058
secretariaat@dlvadvies.nl

Foto Zaterdag 17 augustus 2019 organiseert DLV Advies een open dag bij de nieuwe bewaarloods van fruitteler Tim Moerman van Boomgaard Ter Linde en Jaco Burgers van akkerbouwbedrijf Loverendale in Oostkapelle.
De open dag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur aan de Oranjezonweg 1 in Oostkapelle.

Beide bedrijven werken biologisch-dynamisch en hadden behoefte aan meer opslag. Doordat ze naast elkaar gelegen zijn, was een gezamenlijke nieuwe opslag een logisch vervolg. De bouw is gestart in februari 2018 en uiteindelijk was het in augustus zo ver dat de nieuwe oogst erin opgeslagen kon worden. Inmiddels is het eerste bewaarseizoen al weer bijna afgelopen.

Ruim 5.000 kisten
Jos Commissaris, projectleider bouw bij DLV Advies, werd door Tim en Jaco benaderd om het complete bouwtraject te begeleiden. Binnen de hoofdmassa van het gebouw van 53 x 21,5 meter zijn 6 fruitcellen met een gangcel gerealiseerd. Anne van Rossum, specialist bouw en fruitteelt bij DLV Advies, heeft samen met architect Frank van de Geijn het ontwerp van dit gedeelte op zich genomen.
Daarnaast zijn ook nog drie bewaarcellen voor akkerbouwproducten gerealiseerd. De totale opslagcapaciteit van het gebouw bedraagt 3.850 kisten voor appels of peren en 1.200 kisten voor de akkerbouwproducten. Over de gehele lengte van de hoofdmassa is nog een luifel gebouwd met een breedte van 7 meter.

Koeling met ammoniak
Vanwege de grootte van de bewaarcellen en de vraag aan koelcapaciteit is hier voor een mechanische koeling met ammoniak gekozen. Het akkerbouwdeel heeft daarom een plafond boven de cellen, zodat de koelleidingen niet door de ruimte met producten lopen. Het ventilatiesysteem voor de akkerbouwcellen is gebaseerd op zuigventilatie met zuigkleden op de kisten. De fruitcellen zijn ULO-cellen met nauwkeurige regeling van zuurstof en CO2-gehalte.

Sedumdak
Daarnaast was er vanuit Tim de wens om n zijde van het dak te voorzien van sedumbedekking. De andere zijde is bedekt met zonnepanelen. Door de extra belasting van het sedumdak is er gekozen voor een staaldak, in plaats van gordingen.

Streekwinkel
De oplevering van de nieuwe streekwinkel, direct naast de loods, staat gepland voor 2020. De huidige boerderijwinkel met lokale streekproducten is uiteraard te bezichtigen op de open dag.

Timelapse bouw
Van de bouw van de nieuwe bewaarloods maakten wij een mooie timelapse-video. Bekijk deze hieronder.Open dag op 17 augustus 2019
Komt u ook een kijkje nemen in de nieuwe bewaarloods? U bent van harte welkom bij Tim Moerman en Jaco Burgers aan de Oranjezonweg 1 in Oostkapelle op zaterdag 17 augustus van 11.00 uur tot 16.00 uur. Naast de nieuwe bewaarloods kunt u ook de streekwinkel bezoeken en kennismaken met deelnemende bedrijven. Parkeren kan op de nabijgelegen parkeerplaats Oranjezon. Vanaf daar kunt u met een pendelbusje de locatie bereiken.

Lees het hele verhaal over de bouw van de bewaarloods van Moerman en Burgers bij de klantervaringen.


Deze open dag wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bouwbedrijf Jos Vrolijk - DLV Bouw, Milieu en Techniek BV Duurzame technieken Walhout Glerum Koel- en klimaattechniek GROENDAK bv Kistenmevrouw Nieuwenhuis infra Rabobank - Storex VRisolatie


tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact