Open dagen Mts Kroodsma

Open dagen Mts Kroodsma
vrijdag 23-08-2019 t/m 
zaterdag 24-08-2019
Melkveehouderij
Open dag
Op het bedrijf
Fjellingsreed 8
Engwierum
9132 EN
Friesland, Heel Nederland
Wynsma mechanisatie
https://www.delaval.com/nl/over-ons/nl/agenda/open-dag-mts-kroodsma-in-engwierum23--24-aug/
info.nl@delaval.com

Voor dit evenement is een folder beschikbaar.
Klik hier om deze te downloaden.

Foto Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus worden er open dagen gehouden op het melkveebedrijf van familie Kroodsma. Van 10:00 tot 16:00 uur bent u van harte welkom aan de Fjellingsreed 8 in Engwierum.

Vrijdag is bestemd voor collega-veehouders en zaterdag is de open dag er meer op gericht om andere belangstellenden kennis te laten maken met het bedrijf. Op zaterdag zullen niet alle deelnemende bedrijven aanwezig zijn.

Na veel bedrijfsuitbreidingen was de melkveestal overvol, de melkinstallatie achterhaald en had deze onvoldoende capaciteit. Ook de mestopslag was niet toereikend voor de hele winter.

Daarom besloot Familie Kroodsma om de stal te verlengen met extra mestopslag, de gehele stalinrichting te vernieuwen en een nieuw melksysteem te installeren. Na veel wikken en wegen is er gekozen voor automatisch melken en viel de keus op 4 VMS V300 melkrobots van DeLaval. Deze zijn geplaatst in het oude voergedeelte in combinatie met separatieruimtes.

In de nieuwe mestopslag zit een mestbeluchtingssyteem waardoor in de mest meer stikstof vrijkomt. Tevens is de mest altijd goed gemixt. Elke koe heeft nu een ruime ligbox voorzien van een dik matras voor meer ligcomfort.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact