Streekmarkt en bonte optocht op Boerenerf Festival

Streekmarkt en bonte optocht op Boerenerf Festival
zaterdag 14-09-2019
Overig
Evenement
Boerderij Hermans Dijkstra
Reinste Abdenaweg 1
Midwolda
9681 BC
Groningen
Jan Koers
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Foto
Streekmarkt en bonte optocht op Boerenerf Festival

Tijdens het Boerenerf Festival op 14 september staat Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda weer helemaal in het teken van historie en cultuur.
De mooie witte boerderij met zn graanschuur van 50 meter lang behoort tot een van de parels van de Graanrepubliek en werd gebouwd in 1858, in de zogenaamde champagnejaren.
Tijdens het Boerenerf Festival kunnen bezoekers naar hartenlust kennis maken met de boerenrijkdom van weleer en op eigen houtje door de pronkkamers, de grote kelders, de stallen en het achterhuis dwalen.
Een grote groep vrijwilligers speelt in vroegere kledij het leven op de boerderij na. Het boerengezin in de voorkamer, de meiden aan het werk met naaigoed of was en knechten in de stal.
Op het erf zijn o.a. schapen, geiten en kippen te zien.

Streekmarkt met bonte optocht

In de grote schuur wordt dit jaar een streekmarkt gehouden met honing, jam, groenten, kaas en nog veel meer.
In vroegere jaren was de markt het verzamelpunt voor iedereen die iets wilde verdienen. Kooplui, maar ook muzikanten, kwakzalvers, waarzeggers, acrobaten, liedzangers en bedelaar kwamen er op af.
Een beetje van die sfeer wekken we tot leven, want naast attracties als ballengooien, touwtrekken, enz., zal de markt gedurende de dag een aantal maal worden bezocht door een bonte stoet luidruchtige en kleurrijke gelukzoekers.

En verder

Voor de kinderen is er een puzzel-zoektocht door de boerderij en in het voorhuis vertellen meiden over het verstelwerk en laten ze kleding van vroeger zien. Er is een kleine tentoonstelling met sieraden van de Groninger dracht te bewonderen, terwijl Jan Free, de bekende taxateur van goud en zilver,
s middags aanwezig is om meegebracht antiek zilver en goud te taxeren.

De gehele dag rijden we paarden en rijtuigen tussen de boerderij en de dorpskerk uit 1738 met het grote orgel van Albertus Antoni Hintsz uit 1772.

Het Boerenerf Festival is van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is dank zij een bijdrage van de gemeente Oldambt gratis.


tell-a-friend print


< Vorige pagina
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact