Afslag Eindhoven keert terug naar Genneper hoeve met boerendrama Stallerhof

Afslag Eindhoven keert terug naar Genneper hoeve met boerendrama Stallerhof
woensdag 21-08-2019 t/m 
zaterdag 07-09-2019
Overig
Show
Koeienstal Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
Eindhoven
5644 RZ
Noord-Brabant
Park Theater
renee@afslageindhoven.nl

AFSLAG EINDHOVEN KEERT TERUG NAAR GENNEPER HOEVE MET BOERENDRAMA STALLERHOF
Locatietheater, dat de ziel in een paar streken blootlegt, te zien van 21 augustus t/m 7 september

Na het succes van Onder het Melkwoud in 2018, keert theatergezelschap Afslag Eindhoven aan het eind van de zomer terug op de Genneper Hoeve met het boerendrama Stallerhof. De voorstelling, over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie, is tussen 21 augustus t/m 7 september 13 keer te zien in de koeienstal, midden in het groen van de Genneperparken. Met: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins en Anne-Chris Schulting. Net als bij Onder het Melkwoud schreef en speelt Woody Veneman de live muziek in het stuk.

Het verhaal
Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.
Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

‘De transformatie van ronddolend kind in het vuil van de stal naar iets engelachtigs is onweerstaanbaar knap. Een portret van trots.’ ★★★★NRC

‘Angstaanjagend claustrofobisch, gedurfd en sterk gespeeld.’ ★★★★ De Volkskrant

‘Mooi en oprecht spel, sfeervolle regie’ – Het Parool

Muzikant Woody Veneman: ‘Stallerhof is bijna een uurwerk’
Eindhovenaar Woody Veneman schreef net als bij Onder het Melkwoud de muziek en speelt deze elke voorstelling live: “Elke avond heeft een andere dynamiek. Dat ligt aan het publiek, de spelers, de weersomstandigheden. Door de muziek live te spelen kan ik helemaal met die dynamiek van de avond mee en volledig laten aansluiten op het moment.”

“Stallerhof is zo afgemeten en precies opgeschreven, het is bijna een soort uurwerk. Het komt uit de jaren ’70 met de opkomst van Krautrock en elektronische muziek. Die precisie van de tekst wil ik door laten klinken in de muziek. Een soort herhaling en kilheid die ook in het stuk zit.”

Speeldata en tickets
Afslag Eindhoven speelt Stallerhof op 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29, 30 en 31 augustus en 4, 5, 6 en 7 september om 20.30. De voorstelling speelt in de koeienstal op de Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1 in Eindhoven. Tickets zijn te koop via www.parktheater.nl.

Biologische boerenmaaltijd
Voorafgaand aan elke voorstelling serveert het pop up restaurant van Inge’s Eettafel om 18.30 uur een heerlijke biologische boerenmaaltijd. Dit twee gangen diner wordt bereid met dagverse producten van de Genneper Hoeve zelf. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij!
Dit diner arrangement kost €20,50 is te boeken samen met voorstellingstickets via c of los door te bellen naar Parktheater, 040-215 61 56.


tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact