Werken met Bodemleven

Werken met Bodemleven
dinsdag 14-01-2020
Veehouderij, Akkerbouw, Fruitteelt, Melkveehouderij
Bijeenkomst
Wageningen
Binnenhaven 5
wageningen
6709 PD
Gelderland
WUR
http://www.wur.nl
petravanvliet@eurofins.com

Voor dit evenement is een folder beschikbaar.
Klik hier om deze te downloaden.

Bijeenkomst om informatie uit te wisselen en ideeŽn op te doen over het stimuleren van bodemleven in landbouwbodems

Plaats: Wageningen
Wanneer: Dinsdag 14 januari, 14:00-16:30
Registratie: https://www.aanmelder.nl/114078

Duurzaam bodembeheer staat volop in de belangstelling. Het bodemleven speelt daarbij een centrale rol. De Bodembiologiegroep WUR organiseert samen met Eurofins Agro, RIVM en het Centrum voor Bodemecologie WUR een inspirerende bijeenkomst op dinsdag 14 januari 2020 in Wageningen.

Bij de verduurzaming van de landbouw kunnen we niet om de bodem heen. Niet alleen organismen die we bovengronds aantreffen in weilanden en akkers, zoals weidevogels en insecten, verdienen onze aandacht, maar zeker ook de vele duizenden soorten Ďonzicht-bareí bodemorganismen. Zij spreken dan wel niet zo tot de verbeelding, maar vragen ook om leefruimte en kunnen u in veel gevallen zelfs helpen bij uw werk.

Zonder bacteriŽn en schimmels kunnen de voedingstoffen in organische mest of gewas-resten niet worden vrijgemaakt voor de plant. Regenwormen dragen bij aan verbetering van de bodemstructuur en verplaatsen gewasresten de bodem in. Nematoden hebben doorgaans een slechte naam, maar het merendeel van de soorten speelt een rol in het recyclen van plantenvoedingstoffen. Zodoende kan het bodemleven bijdragen aan bodemvruchtbaarheid, bodemstructuur, waterberging, en opslag van koolstof.

Wat kunt u doen om deze Ďmedewerkersí te verleiden tot zoín bijdrage? Hoe is het gesteld met het bodemleven? Hierover gaat deze workshop. Tijdens deze bijeenkomst is er volop gelegenheid om informatie uit te wisselen en ideeŽn op te doen over het stimuleren van bodemleven in landbouwbodems.

tell-a-friend print


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact