Sectordagen Proefbedrijf Pluimveehouderij

Sectordagen Proefbedrijf Pluimveehouderij
vrijdag 27-03-2020
Overig
Evenement
Proefbedrijf Pluimveehouderij
Poiel 77
Geel
2440 xx
Buitenland
Proefbedrijf Pluimveehouderij
landbouwagenda@landbouwagenda.nl

Kom naar onze sectordagen in maart
Schrijf snel in voor 12, 16 of 17 maart (leghennen) of 18, 23 en 27 maart (vleeskippen)
De onderzoekers van het Proefbedrijf Pluimveehouderij vinden het belangrijk om pluimveehouders en -adviseurs snel te informeren over de resultaten van hun lopend onderzoek. Tijdens de sectordagen luisteren we ook graag naar jullie vragen en problemen. Wij kunnen daar dan rekening mee houden in onze onderzoeken. Onze sectordagen zijn verspreid over meerdere dagen zodat we in kleine groepen kunnen discussiëren over verschillende resultaten uit ons pluimveeonderzoek. Snel inschrijven is de boodschap, want onze eerste sectordag is al donderdag 12 maart!

Schrijf nu in via deze link of via E proefbedrijf@provincieantwerpen.be.TIP: Mail je eventuele vragen ook vooraf naar

E proefbedrijf@provincieantwerpen.be!

Programma sectordagen vleeskippen:
• Waterbehandeling - In het demonstratieproject Goed drinkwater, het onzichtbare goud op een veeteeltbedrijf zijn enkele waterbehandelingstechnieken en het gebruik van regenwater als drinkwater uitgetest. Kris De Baere (Proefbedrijf Pluimveehouderij) bespreekt de resultaten van het onderzoek en gaat in op de ervaringen met een ozon-UV-behandeling bij zowel leidingwater als regenwater.

• Demonstratieproject Alternatieve vleeskippen - Tijdens dit demoproject werd onderzocht wat de mogelijkheden zijn van een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking. Peter Bleyen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) en Karolien Langendries (ILVO) geven uitleg over de uitgevoerde proeven waarbij 2 concepten voor een alternatieve vleeskip werden vergeleken. Eén daarvan legt zich toe op een hoger dierenwelzijn, een ander besteedt extra aandacht aan het milieu. De technische en bedrijfseconomische haalbaarheid komen ook aan bod.

• Vleeskwaliteit - Afwijkingen als wooden breast, white striping en spaghetti meat zijn de laatste jaren toegenomen. Annatacha De Grande (ILVO) bespreekt de oorzaken en gevolgen van deze borstspierafwijkingen binnen de vleeskuikenproductie.


tell-a-friend print Alle evenementen van deze plaatser


< Vorige pagina
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact