Vleesveekeuring -manifestatie Nabeschouwing

Vleesveekeuring -manifestatie
za 25-10-2014
Veehouderij
Keuring
Stichting Manege Bartels
8206 RC
Overijssel
http://www.blondestamboek.nl www.piemontees.nl
jmkoggel@ziggo.nl

Foto's "Vleesveekeuring -manifestatie". Klik op een foto voor een vergroting.
Nationale keuring van een zeer hoog niveau
Manege Bartels in Mariënheem vormde op 25 oktober het decor voor de Nationale Keuring 2014 van het Blonde d’Aquitaine Stamboek en het Piemontese Stamboek. De jury bij de Blondes bestond uit de Franse keurmeesters Bernard Logeais en Christhope Derpouin. Het kwaliteitsniveau van de deelnemende dieren lag wederom zeer hoog. Vooral bij de vrouwelijke dieren was de kwaliteit uitmuntend. De fokkers Marcel Gerritsen en Hans Spekenbrink wisten veel prijzen in de wacht te slepen.

Bij de vrouwelijke dieren tot 1 jaar ging de titel naar Jackie Malo v.Barbes van Marcel Gerritsen uit Maurik, een zeer elegant fijn dier met goed beenwerk en goede bespiering.
Het reservekampioenschap was voor Irielle du Moulin v.Arlequin van fokker Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel, door de jury omschreven als een enorm goed ontwikkeld dier met een breed en lang bekken en perfect beenwerk.

Bij de vrouwelijke dieren van 1 en 3 jaar behaalde Isis Malo v.Barbes van Marcel Gerritsen uit Maurik de titel, Henrieke v.Aaron van Corneel van Mierlo werd hier reservekampioen. De jury waardeerde Isis Malo om haar uitzonderlijke raskwaliteiten. Ook werd de titel Miss Futur, uitgereikt door de FIERBA, toegekend aan Isis Malo. Reservekampioene Henrieke is een goed ontwikkeld en rastypisch dier met een perfect bekken en prachtige kop. Aurora v.Orion van Ed en Marian Neerincx uit Elst werd kampioen bij de zogende koeien. Aurora zoogde een fraai kalf, Josanne v.Evian.
Bij de vrouwelijke dieren van 3 jaar en ouder ging de titel naar Elvira du Moulin v.Tilbury van fokker Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel. Een heel fijn dier met een exceptioneel bekken en goede broek. Genève v.Bolero van Dennis Boerland uit Echten werd reservekampioen, een jeugdig, elegant dier met veel uitstraling.

Bij de mannelijke dieren tot 1 jaar pakte Ilusion du Moulin v.Ronald van Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel de nationale titel, een enorm goed ontwikkeld dier met een perfect bekken en veel toekomst. Reservekampioen werd Jackpot v.d. Boerlanderij v.Dizier du Moulin van de Woeste Hoeve uit Hoogwoud, een zeer lang dier met een super bekken en raskwaliteit. De nationale titel bij de stieren van 1 tot 3 jaar werd gewonnen door Ice Malo v.Theodule van Marcel Gerritsen uit Maurik. Een zeer lang dier met een goede rug en lange ronde bil. De reserve titel bij de stieren van 1 tot 3 jaar en ging naar Imposant v.Titan van Ed en Marjan Neerincx uit Elst. De jury prees Imposant om zijn type en best beenwerk. Wim en Marry Bakker uit ’t Harde behaalde met Bakersfield Geerte v.Ronald de titel bij de stieren van 3 jaar en ouder. Een mooie rastypische stier met een goed bekken en zeer goed beenwerk. Het reservekampioenschap werd gewonnen door Frans v.Tokapi van fokker Hans de Haas uit Marken. Een zeer goed ontwikkelde stier met een goed bekken en expressieve kop.

Bij de bedrijfsgroepen eindigde de groep van Hans Spekenbrink als eerste, gevolgd door de groep van Hoeve Druivendaal ( Ed en Marjan Neerincx). Als derde werd geplaatst de groep van de familie Schilder, de Woeste Hoeve.

De prijs voor het vrouwelijke dier met de beste slachteigenschappen ging naar Illusion v.Darling van Henk Stegeman uit Laren. Bij de mannelijke dieren was deze titel voor Gericault v.Theodule van VOF Dekkers-Hastenberg.

De titel voor het beste in Nederland gefokte dier ging bij de vrouwelijke dieren naar Isis Malo v.Barbes en werd bij de mannelijke dieren gewonnen door Ilusion du Moulin v.Ronald.
© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact