Boerenfietstocht in het Vechtdal Nabeschouwing

Boerenfietstocht in het Vechtdal
wo 12-08-2015
Veehouderij, Akkerbouw, Tuinbouw, Loonwerk, Melkveehouderij
Voorlichtingsdag
Startpunt loonbedrijf Koonstra
7739 PA
Overijssel
http://ltonoord.nl
waterink.h@online.nl

Geslaagde boerenfietstocht LTO Hardenberg
Op woensdagmorgen 12 augustus kwamen er zo’n 400 fietsers naar Balkbrug om deel te nemen aan de jaarlijkse boerderijenfietstocht van LTO afdeling Hardenberg.
Het weer werkte aan alle kanten mee en op de 7 bedrijven was het goed vertoeven. De ondernemers hadden veel extra’s georganiseerd voor hun gasten. Dat begon al bij de start bij loonbedrijf Koonstra. Vele machines, tractoren en een springkussen waar ook de kinderen fantastisch van genoten.
Na de ontvangst met koffie ging het Richting familie Emmink met “vlees uut t veld”. De BBQ stond erbij aan en de heerlijke hamburgers vonden een goede weg.
Door naar De Reestlandhoeve alwaar men heerlijk op t terras kon vertoeven van de wijn en over het wandelpad de wijngaard kon bekijken.
Het bloembollenbedrijf van familie Snoek was de volgende in de rij. Interessant om de vele soorten bloemen, de machines voor de verwerking en de koelingen voor de opslag te bekijken. Hier stond de LTO organisatie pannenkoeken te bakken. Ieder jaar weer een groot festijn!
Vervolgens door naar het melkveebedrijf van familie Drietelaar op den Kaat. Hier kon men veel informatie vinden, horen en lezen over de koeien, kalfjes hun voedsel enz. De fietsers konden proeven van kaas en fristiedrankjes.
Molen de Star was deze dag geopend voor ons publiek. Er was veel interesse en een gezellige drukte bij de vrijwilligers die hier onze fietsers verwelkomden.
Via het zandpad de Schansweg kwam men bij de Ommerschans, alwaar men bezig is een deel van de vestiging te herbouwen. Onder het genot van een ijsje van IJsboerderij Bosman uit De Krim, hoorde men de plannen van de stichting aan.
Uiteindelijk ging het weer huiswaarts naar start en eindpunt Koonstra waar men de antwoorden op het vragenformulier inleverde.
Twee winnaars werden eruit geloot te weten: Familie te Veldhuis uit Beerzerveld en H.W. Hein uit Drogteropslagen. Zij krijgen hun cadeau thuis bezorgt.

© Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact