Vleesveekeuring Nabeschouwing

Vleesveekeuring
za 29-10-2016
Veehouderij
Keuring
Stichting Manege Bartels
8106 RC
Overijssel
http://
jmkoggel@kpnmail.nl

Zaterdag 29 oktober jl. werd in Manege Bartels te Mariënheem een Vleesveekeuring georganiseerd door de stamboeken van de rassen Blonde d' Aquitaine, Piemontese en van het ras Charolais. Een keuring van ruim 180 runderen die de aandacht trok van ruim 500 bezoekers. Deze bezoekers kregen een zeer gemêleerd programma aangeboden waarin een veiling van enkele runderen was opgenomen en een presentatie van drie maanden oude kalveren van twee van de drie deelnemende rassen. De presentatie werd uitgevoerd door de kinderen van enkele fokkers. Ter beoordeling van deze presentatie was één van de wethouders van de Gemeente Raalte dhr. Wout Wagemans als jurylid uitgenodigd en na afloop ook de prijsuitreiking verzorgde. De bezoekers kregen ook de mogelijkheid een gokje te wagen door het gewicht te raden van een koe met kalf van het ras Hereford. De winnaar van dit gokje ontving namens de besturen het bedrag van 50,00.
De bezoekers waardeerden dat de keuring in een goede ambiance en efficiënt was georganiseerd en dat de sfeer als plezierig en gemoedelijk werd ervaren. Naast het algemene horeca- en catering aanbod was er ook een dinerbuffet georganiseerd die bij ruim 180 gasten goed in de smaak vielen.
Maar van groot belang is dat zowel de inbrengers van de dieren als ook de bezoekers de mening waren toegedaan dat de gekwalificeerde keurmeesters hun beoordelingen en zienswijzen op een duidelijk en vriendelijke wijze in hun commentaar, naar de zowel de bezoekers als naar de inbrengers van de runderen, wisten over te brengen.
De samenwerking tussen de besturen van de stamboeken en hun medewerkers/vrijwilligers met het bestuur en hun vrijwilligers van Stichting Manege Bartels verliep als vanouds plezierig, constructief en van beide zijden gemotiveerd om er een plezierig en hoogstaand evenement van te maken. De basis is weer gelegd voor de volgende keuring in 2018 waarbij hopelijk ook het nu deelnemende stamboek Charolais weer van de partij zal zijn.
Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact