Gelderse Vleesvee Keuring Nabeschouwing

Gelderse Vleesvee Keuring
za 12-08-2017
Veehouderij
Fokveedag
Herberg t Vossegat
3888 ne
Gelderland
http://facebook/geldersevleesveekeuring
geldersevleesveekeuring@outlook.com

Op 12 Augustus was het dan zover na een voorbereiding van amper 2 maanden met was het dan zover de eerste Gelderse Vleesvee Keuring. Er waren 118 dieren opgegeven maar omdat de keuring ook IBR veilig was vielen er een aantal af. Dat was vooral goed te zien bij het Verbeterd Roonbont maar niet te min was de kwaliteit hoog.
Verbeterd Roodbont
Grote winnaar was Aalt van de Bunt met 4 Kampioenen en 3 Reserve Kampioenen en beste bedrijfsgroep vrouwelijk midden en de Algemeen Kampioen vrouwelijk was het groot feest in Huize van de Bunt. Kampioen bij de koeien werd Dhr Kompenburg met een beste koe dat ondanks wat mager was omdat het een kalf zoogde met haar puurheid en finesse er toch boven uit kwam Haar kalf eiste het kampioenschap op bij de stieren jonger dan 6 maanden en algemeen Kampioen Mannelijk. De andere kampioen bij de stieren was Dhr van Brummelen van 6 maanden tot aan een jaar.

BWB
Bij de bwb kwamen de deelnemers uit het hele land zelfs uit Limburg vleesvee bedrijf Krakehoeve uit Weert. Dat werd direct beloont bij eerste categorie stieren tot 6 maanden met Niels Van Krakehoeve (Nathan Van Krakehoeve) waar hij de Titel mee naar huis nam. De volgende categorieën stieren werden allemaal gewonnen door EG Slachterij Havermans uit Wagenberg 7-12 maanden 1-2 jaar en 2 en ouder. De stier van 1-2 jaar eiste ook het Algemeen Kampioenschap mannelijk op.
De kwaliteit bij het vrouwelijk was hoog de Belgische keurmeester zei dat de kampioen hier ook in België hoge ogen zouden gooien.
Het kampioenschap van 0-6 maanden vrouwelijk werd een prooi voor Wernsen uit Harskamp met Blauwtje. Bij 7-12 Maanden ging de titel naar Tessa van het Koekendaal (Hazard) van Dhr Steenbreker uit Doetinchem. De titel van 12-20 Maanden ging naar Tirone van Krakehoeve (Toscan) van Vleesvee bedrijf Krakehoeve uit Weert wat zijn 2de titel was. Bij 20-32 maanden was het Dhr Duijst uit Bunschoten die met de titel aan de haal ging met Ciliene (Attribut du Fond de Bois) de koek was nog niet op want ook de kampioen 20-32 maanden gekalfd ging naar Dhr Duijst met Lucy (Attribut du Fond de Bois) dit keer een geweldige prestatie met totaal 7 stuks vee thuis. De kampioen bij de koeien en Algemeen Kampioen Vrouwelijk werd Dhr Wernsen uit Harskamp.
Het kampioenschap zoogstellen telde een record aantal deelnemers 10 koeien met hun kalveren waaronder een koe met een tweeling dit was nog nooit vertoond in Nederland Winnar werd Vleesvee bedrijf Krakehoeve uit Weert

Zou kwam er einde aan een geslaagde dag dat ondanks de regen prima is verlopen.
Wij willen iedereen bedanken Sponsoren en Deelnemers voor jullie inzet echt geweldig.
Ook willen wij het bestuur van de Boerenlanddag en de Heidepoffers bedanken voor de prettige samenwerking en in het bijzonder Arend Versteeg,Eduard Donkersteeg en Arjan Bos.
Op onze facebook pagina staan alle foto's van de kampioenen.

Agrio uitgeverij bv   |   Disclaimer   |   Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact