Verrassende zure melkproducten
Verrassende zure melkproducten
In de training Verrassende zure melkproducten ga je aan de slag met verschillende zure melkproducten, zoals yoghurt, kwark, zure room, roomboter en karnemelk.
Voor wie
Heb je altijd al het geheim van de bereiding van echte karnemelk willen weten? Of wil je graag yoghurt en andere verrassende gezonde melkproducten maken? Dan is de training Verrassende zure melkproducten een interessante training voor jou!
Inhoud
De training bestaat uit 3 dagen, waarin je verschillende (zure) zuivelproducten gaat maken. Denk daarbij aan verschillende soorten yoghurt, kwark, zure room, roomboter, karnemelk of kefir. Aan het einde van de training neem je de producten mee naar huis om na te genieten. Eigen inbreng is welkom en er is ruimte voor persoonlijke interesse. Er zijn veel verschillende zure melkprodukten. We moeten daarom een keuze maken. Voorafgaande aan de cursus proberen we via een intake zoveel mogelijk aan de wensen van de deelnemers aan de cursus te voldoen.
Wat ga je doen
Dag 1: Introductie en voorbereiding
Kennismaking en inleiding op de training
Melkkwaliteit en voorbehandeling van de melk
Voorbereiding van de melk voor kwark
Theorie over de eigenschappen van verschillende zuursels en het maken van kwark
Room en melk inzetten voor verzuring
Aanzuren van de melk en room als voorbereiding op
dag 2.
Dag 2: Produceren en voorbereiden
Produceren en wafwerken van kwark
Voorbereiding melk voor verschillende stand- en roeryoghurt soorten
Het inzetten van yoghurt en kefir.
Dag 3: afwerking en beoordeling
Yoghurt en kefir beoordelen en verpakken
Boter en karnemelk bereiden, inclusief de theorie
Afronding en evaluatie.
Resultaten
Na de training:
Kun je zelfstandig verschillende zure melkproducten produceren.
Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van benodigde apparatuur en het inrichten van de productieruimte.
Weet je hoe je hygiënische kwaliteit kunt garanderen.
Dit zeggen andere deelnemers over de training Verrassende zure melkproducten
'Een hele leerzame training met veel persoonlijke aandacht'.
'Een hoop kennis opgedaan voor het verbeteren van mijn zuivelbedrijf'.
'Interessante training, veel geleerd en erg geïnspireerd.'
https://www.dairytrainingcentre.com/aanmelden-training
- Locatie
- Oenkerk, zuivel
- Adres
- Sanjesreed 4
- Postcode
- 9062EK
- Plaats
- Oenkerk
- Provincie
- Friesland
- Startdatum
- 22 sep 2019
- Einddatum
- 24 sep 2019
- Organisator
- Dairy Training Centre
- Contactpers.
- Dairy Training Centre
- E-mailadres
- a.malda@dairytrainingcentre.com
- Telefoon
- 088-2353600
- Hoofdsector
- Veehouderij
- Sector
- Melkveehouderij
- Soort
- Studiebijeenkomst
- Toegangsprijs
- Gratis
Verrassende zure melkproducten
Verrassende zure melkproducten
In de training Verrassende zure melkproducten ga je aan de slag met verschillende zure melkproducten, zoals yoghurt, kwark, zure room, roomboter en karnemelk.
Voor wie
Heb je altijd al het geheim van de bereiding van echte karnemelk willen weten? Of wil je graag yoghurt en andere verrassende gezonde melkproducten maken? Dan is de training Verrassende zure melkproducten een interessante training voor jou!
Inhoud
De training bestaat uit 3 dagen, waarin je verschillende (zure) zuivelproducten gaat maken. Denk daarbij aan verschillende soorten yoghurt, kwark, zure room, roomboter, karnemelk of kefir. Aan het einde van de training neem je de producten mee naar huis om na te genieten. Eigen inbreng is welkom en er is ruimte voor persoonlijke interesse. Er zijn veel verschillende zure melkprodukten. We moeten daarom een keuze maken. Voorafgaande aan de cursus proberen we via een intake zoveel mogelijk aan de wensen van de deelnemers aan de cursus te voldoen.
Wat ga je doen
Dag 1: Introductie en voorbereiding
Kennismaking en inleiding op de training
Melkkwaliteit en voorbehandeling van de melk
Voorbereiding van de melk voor kwark
Theorie over de eigenschappen van verschillende zuursels en het maken van kwark
Room en melk inzetten voor verzuring
Aanzuren van de melk en room als voorbereiding op
dag 2.
Dag 2: Produceren en voorbereiden
Produceren en wafwerken van kwark
Voorbereiding melk voor verschillende stand- en roeryoghurt soorten
Het inzetten van yoghurt en kefir.
Dag 3: afwerking en beoordeling
Yoghurt en kefir beoordelen en verpakken
Boter en karnemelk bereiden, inclusief de theorie
Afronding en evaluatie.
Resultaten
Na de training:
Kun je zelfstandig verschillende zure melkproducten produceren.
Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van benodigde apparatuur en het inrichten van de productieruimte.
Weet je hoe je hygiënische kwaliteit kunt garanderen.
Dit zeggen andere deelnemers over de training Verrassende zure melkproducten
'Een hele leerzame training met veel persoonlijke aandacht'.
'Een hoop kennis opgedaan voor het verbeteren van mijn zuivelbedrijf'.
'Interessante training, veel geleerd en erg geïnspireerd.'
https://www.dairytrainingcentre.com/aanmelden-training