Cursus Boerenkaas maken
Eigen melkverwerking is voor steeds meer melkveehouders een interessante tweede tak. In de training Boerenkaas leer je hoe je rauwe melk verwerkt tot boerenkaas en hoe je speciale kazen maakt. Hierbij is ruimte voor persoonlijke interesse en ontwikkeling en eigen inbreng.
Voor wie
De training is bedoeld voor beginnende zuivelaars, geïnteresseerden in boerenkaas en speciale kazen en melkveehouders die op zoek zijn naar een tweede tak op hun bedrijf.
Inhoud
Tijdens deze 3-daagse training ga je aan de slag met rauwe boerderijmelk. Met de handen in de wrongel kun je voelen, zien, ruiken, proeven en horen hoe boerenkaas wordt gemaakt. De praktijklessen worden gecombineerd met theorie over het proces van kaas bereiden.
- Locatie
- Oenkerk
- Adres
- Sanjesreed 4
- Postcode
- 9062EK
- Plaats
- Oenkerk
- Provincie
- Friesland
- Startdatum
- 24 mrt 2020
- Einddatum
- 26 mrt 2020
- Organisator
- Dairy Training Centre
- Contactpers.
- Dairy Training Centre
- E-mailadres
- info@dairytrainingcentre.com
- Telefoon
- 088-2353600
- Sector
- Veehouderij
- Soort
- Studiebijeenkomst
- Toegangsprijs
- Gratis
Cursus Boerenkaas maken
Eigen melkverwerking is voor steeds meer melkveehouders een interessante tweede tak. In de training Boerenkaas leer je hoe je rauwe melk verwerkt tot boerenkaas en hoe je speciale kazen maakt. Hierbij is ruimte voor persoonlijke interesse en ontwikkeling en eigen inbreng.
Voor wie
De training is bedoeld voor beginnende zuivelaars, geïnteresseerden in boerenkaas en speciale kazen en melkveehouders die op zoek zijn naar een tweede tak op hun bedrijf.
Inhoud
Tijdens deze 3-daagse training ga je aan de slag met rauwe boerderijmelk. Met de handen in de wrongel kun je voelen, zien, ruiken, proeven en horen hoe boerenkaas wordt gemaakt. De praktijklessen worden gecombineerd met theorie over het proces van kaas bereiden.