Thema-avond Voeding Pigbusiness
De Nederlandse varkenshouderij is het meest efficiënt ter wereld. Zij produceert 1 procent van het wereldwijde volume varkensvlees en stoot maar 0,2 procent van de agrarische emissies op de wereld uit. De sector staat echter aan de vooravond van nog meer grote opgaven voor klimaat en kringloop. De Pig Business thema-avonden Voeding op 16 (Dalfsen) en 23 september (Nederweert-Eind), staan in het teken van oplossingen op het gebied van voer.
Ondanks dat de varkenshouderij vooroploopt met het gebruik van reststromen en ondanks de lage CO2-footprint van varkensvlees, zal de voetafdruk verder verkleind moeten worden door nog meer gebruik te maken van reststromen uit de voedingsindustrie. Ook het gebruik van alternatieve eiwitten zoals insecten, zeewier of algen zal de komende jaren meer ingeburgerd moeten raken bij de varkenshouderij.
Blik op de toekomst.
De brancheorganisatie van voerfabrikanten in Nederland, Nevedi, zal tijdens de thema-avonden ingaan op de mogelijkheden die er zijn en zal een blik op de toekomst richten waarin de voerindustrie samen met varkenshouders stappen moet maken om de Europese en Nederlandse doelstellingen te halen op het gebied van kringlooplandbouw. Wat kunnen varkenshouders nu al zelf doen en welke rol spelen de voerfabrikanten om ervoor te zorgen dat er duurzamer, maar tegelijk goed gevoerd kan blijven worden, zonder dat de technische resultaten eronder lijden en de kosten voor voer niet uit de pas gaan lopen? Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor discussie en vragen.
Let op: vanwege Covid-19 worden alleen varkenshouders toegelaten. Het maximum aantal gasten is 50.
- Locatie
- FarmFocus
- Adres
- Schapendrift 7a
- Postcode
- 7722TS
- Plaats
- Dalfsen
- Datum
- 16 sep 2020
- Organisator
- Pigbusiness
- Contactpers.
- Pigbusiness
- E-mailadres
- info@pigbusiness.nl
- Sector
- Varkenshouderij
- Soort
- Bijeenkomst
- Toegangsprijs
- Gratis
Thema-avond Voeding Pigbusiness
De Nederlandse varkenshouderij is het meest efficiënt ter wereld. Zij produceert 1 procent van het wereldwijde volume varkensvlees en stoot maar 0,2 procent van de agrarische emissies op de wereld uit. De sector staat echter aan de vooravond van nog meer grote opgaven voor klimaat en kringloop. De Pig Business thema-avonden Voeding op 16 (Dalfsen) en 23 september (Nederweert-Eind), staan in het teken van oplossingen op het gebied van voer.
Ondanks dat de varkenshouderij vooroploopt met het gebruik van reststromen en ondanks de lage CO2-footprint van varkensvlees, zal de voetafdruk verder verkleind moeten worden door nog meer gebruik te maken van reststromen uit de voedingsindustrie. Ook het gebruik van alternatieve eiwitten zoals insecten, zeewier of algen zal de komende jaren meer ingeburgerd moeten raken bij de varkenshouderij.
Blik op de toekomst.
De brancheorganisatie van voerfabrikanten in Nederland, Nevedi, zal tijdens de thema-avonden ingaan op de mogelijkheden die er zijn en zal een blik op de toekomst richten waarin de voerindustrie samen met varkenshouders stappen moet maken om de Europese en Nederlandse doelstellingen te halen op het gebied van kringlooplandbouw. Wat kunnen varkenshouders nu al zelf doen en welke rol spelen de voerfabrikanten om ervoor te zorgen dat er duurzamer, maar tegelijk goed gevoerd kan blijven worden, zonder dat de technische resultaten eronder lijden en de kosten voor voer niet uit de pas gaan lopen? Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor discussie en vragen.
Let op: vanwege Covid-19 worden alleen varkenshouders toegelaten. Het maximum aantal gasten is 50.