Ondernemersdag varkens
ONDERNEMERSDAG VARKENS
Op dinsdag 13 december organiseren we onze Ondernemersdag varkens. Het thema is Ondernemen in een veranderende varkensmarkt. Een actueel thema dat van toepassing is op iedere varkenshouder die vooruit wil.
Als varkenshouder weet je: ondernemen is niet stilzitten; het is dromen, durven, doen en doorzetten. In de varkenshouderij geldt dit nu meer dan ooit. De varkenswereld is sterk in beweging en er is een transitie gaande naar een meer vraaggestuurde productie. De vraag is dan ook: hoe blijven we varkensboer in deze veranderende wereld? Tijdens de ondernemersdag komen interessante sprekers aan het woord die handvatten bieden voor jouw toekomst.
Interessante sprekers
*Rob Schurink
Innovatieve voerconcepten voor de toekomst
De varkensmarkt verandert snel. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop varkens gevoerd moeten worden. Hoe verlaag je de voederconversie? Wat is de CO2-footprint van het voer? Hoe kan dierlijk eiwit bijdragen aan gezondheid, groei en circulariteit?
*Guido van Veldhoven
Ondernemen in een andere tak van sport
Fruitteler Guido van Veldhoven runt samen met zijn ouders een fruitteeltbedrijf van bijna 30 hectare in Meteren. Met veel enthousiasme vertelt hij hoe hij zich onderscheidt binnen de bestaande afzetmarkt om zo het beste rendement te realiseren.
*Hans Huijbers
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
Hans Huijbers van Provimi vertelt hoe een goede opfok de basis vormt voor duurzame zeugen. Investeren in jonge gelten betaalt zich later terug in een top presterende zeug. Door bijvoorbeeld spek/spiermetingen te doen kun je hier zelf op sturen.
*Erwin Bonestroo
Heeft monovergisting een kans in de varkenshouderij?
Erwin Bonestroo van Biolectric (biogasinstallaties en pocketvergisters) licht toe hoe je van bedrijfseigen mest groene energie kunt maken. Deze energie kun je inzetten voor je eigen bedrijf. Met de hoge energieprijzen kan dit zeer welkom zijn.
*Erik te Velthuis
Winnen door voeding
Chefkok Erik te Velthuis weet alles over voeding en energie voor topsporters. Voor topprestaties is de juiste voeding essentieel. Vlees is een belangrijk onderdeel van een topsportmaaltijd. Door de eiwitvoorziening draagt vlees onder andere bij aan het herstel.
Programma
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Opening - Johan Schuttert, commercieel directeur AR
15.10 uur Innovatieve voerconcepten voor de toekomst - Rob Schurink, nutritionist varkens bij AR
15.35 uur Ondernemen in een andere tak van sport - Guido van Velhoven, fruitteler
16.00 uur Pauze
16.30 uur Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst - Hans Huijbers, Technical Sales Manager bij Provimi
16.55 uur Heeft monovergisting een kans in de varkenshouderij? - Erwin Bonestroo, Business Development NL bij Biolectric
17.20 uur Winnen door voeding - Erik te Velthuis, manager en chefkok Toprestaurant Papendal
17.45 uur Afsluiting
17.50 uur Borrel
18.05 uur Buffet
19.30 uur Einde
- Locatie
- Papendal
- Adres
- Papendallaan 3
- Postcode
- 6816 VD
- Plaats
- Arnhem
- Provincie
- Gelderland
- Datum
- 13 dec 2022
- Organisator
- AgruniekRijnvallei
- E-mailadres
- info@argroep.nl
- Telefoon
- 0317-499599
- Sector
- Varkenshouderij
- Soort
- Bijeenkomst
- Toegangsprijs
- Gratis
Ondernemersdag varkens
ONDERNEMERSDAG VARKENS
Op dinsdag 13 december organiseren we onze Ondernemersdag varkens. Het thema is Ondernemen in een veranderende varkensmarkt. Een actueel thema dat van toepassing is op iedere varkenshouder die vooruit wil.
Als varkenshouder weet je: ondernemen is niet stilzitten; het is dromen, durven, doen en doorzetten. In de varkenshouderij geldt dit nu meer dan ooit. De varkenswereld is sterk in beweging en er is een transitie gaande naar een meer vraaggestuurde productie. De vraag is dan ook: hoe blijven we varkensboer in deze veranderende wereld? Tijdens de ondernemersdag komen interessante sprekers aan het woord die handvatten bieden voor jouw toekomst.
Interessante sprekers
*Rob Schurink
Innovatieve voerconcepten voor de toekomst
De varkensmarkt verandert snel. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop varkens gevoerd moeten worden. Hoe verlaag je de voederconversie? Wat is de CO2-footprint van het voer? Hoe kan dierlijk eiwit bijdragen aan gezondheid, groei en circulariteit?
*Guido van Veldhoven
Ondernemen in een andere tak van sport
Fruitteler Guido van Veldhoven runt samen met zijn ouders een fruitteeltbedrijf van bijna 30 hectare in Meteren. Met veel enthousiasme vertelt hij hoe hij zich onderscheidt binnen de bestaande afzetmarkt om zo het beste rendement te realiseren.
*Hans Huijbers
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
Hans Huijbers van Provimi vertelt hoe een goede opfok de basis vormt voor duurzame zeugen. Investeren in jonge gelten betaalt zich later terug in een top presterende zeug. Door bijvoorbeeld spek/spiermetingen te doen kun je hier zelf op sturen.
*Erwin Bonestroo
Heeft monovergisting een kans in de varkenshouderij?
Erwin Bonestroo van Biolectric (biogasinstallaties en pocketvergisters) licht toe hoe je van bedrijfseigen mest groene energie kunt maken. Deze energie kun je inzetten voor je eigen bedrijf. Met de hoge energieprijzen kan dit zeer welkom zijn.
*Erik te Velthuis
Winnen door voeding
Chefkok Erik te Velthuis weet alles over voeding en energie voor topsporters. Voor topprestaties is de juiste voeding essentieel. Vlees is een belangrijk onderdeel van een topsportmaaltijd. Door de eiwitvoorziening draagt vlees onder andere bij aan het herstel.
Programma
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Opening - Johan Schuttert, commercieel directeur AR
15.10 uur Innovatieve voerconcepten voor de toekomst - Rob Schurink, nutritionist varkens bij AR
15.35 uur Ondernemen in een andere tak van sport - Guido van Velhoven, fruitteler
16.00 uur Pauze
16.30 uur Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst - Hans Huijbers, Technical Sales Manager bij Provimi
16.55 uur Heeft monovergisting een kans in de varkenshouderij? - Erwin Bonestroo, Business Development NL bij Biolectric
17.20 uur Winnen door voeding - Erik te Velthuis, manager en chefkok Toprestaurant Papendal
17.45 uur Afsluiting
17.50 uur Borrel
18.05 uur Buffet
19.30 uur Einde