Landbouwagenda.nl
  • Evenement zoeken
  • Evenement toevoegen
  • Inloggen
- of -
Voeg een evenement toe!

Bijv. Cursus - Webinar - Vergadering

terug naar overzicht
Gerelateerde evenementen
  • Agroforestry voor Groningse boeren
    7 jul 2025
    Onstwedde
  • Bijeenkomst over groenbemesters en bodemverbetering - Oogstschade na snijmaïs, hoe los je dat op?
    7 jul 2025
    Woudenberg
  • Bio-veldrondgang Kollumerwaard (avond)
    7 jul 2025
    Munnekezijl
  • DAW Demodag ‘Waarheen met ons veen?’
    7 jul 2025
    Bergambacht
  • Demoveldbezoek biologisch ERF BV
    7 jul 2025
    Zeewolde

Binnenkort
  • Agroforestry voor Groningse boeren
    7 jul 2025
    Onstwedde
  • Bijeenkomst over groenbemesters en bodemverbetering - Oogstschade na snijmaïs, hoe los je dat op?
    7 jul 2025
    Woudenberg
  • Bio-veldrondgang Kollumerwaard (avond)
    7 jul 2025
    Munnekezijl
  • DAW Demodag ‘Waarheen met ons veen?’
    7 jul 2025
    Bergambacht
  • Demoveldbezoek biologisch ERF BV
    7 jul 2025
    Zeewolde


Bokashi, bodem, kansen en alternatieven


Bokashi, bodem, kansen en alternatieven

Steeds meer mensen in Nederland zijn bezig met Bokashi. Enerzijds bij de veehouder en akkerbouwer, maar anderzijds ook bij TBO’s, waterschappen en gemeenten. Vanwaar dat enthousiasme? Wat komt erbij kijken wat betreft de kwaliteit van het eindproduct? En hoe zit het met de wet- en regelgeving? Ook wordt er ingegaan op de huidige onderzoeksresultaten. Philippe van der Grinten zal ons alle inn’s en outs vertellen wat betreft bovenstaande zaken rondom Bokashi.

Hoe de bodem werkt is voor velen een grijs gebied. Door de grote lijnen van het bodemproces te snappen, kun je slimme keuzes maken in je bouwplan, bemesting en bewerkingen. Zet de bodem voor je aan het werk, dan heb je het belangrijkste deel van de ruwvoerteelt al in de vingers. Mark de Beer vertelt ons alles over hoe we de bodem kunnen doorgronden.

Hoe verloopt het verwerken van Bokashi in de praktijk? We gaan het bekijken en de grondonderzoeken bespreken op een biologisch melkveebedrijf in Ottersum.

Datum: 7 maart 2023
Tijdstip: 12.00 uur tot 16.00 uur

Locatie lunch en presentaties: Old Inn, Siebengewaldseweg 13, Ottersum
Locatie rondleiding: Melkveebedrijf familie Reintjes, Looiseweg 1, Ottersum

Programma

12.00 uur – Lunch en inloop
12.30 uur – Presentatie Philippe van der Grinten
13.45 uur – Presentatie Mark de Beer
15.00 uur – Rondleiding Melkveebedrijf familie Reintjes
16.00 uur – Afsluiting

Locatie
All In Ottersum/Melkveebedrijf familie Reintjes
Adres
Siebengewaldseweg 13
Postcode
6595 NX
Plaats
Ottersum
Provincie
Limburg

Datum
7 mrt 2024

Organisator
Agrivaknet
Contactpers.
Miranda Lagemaat
E-mailadres
secretariaat@agrivaknet.nl
Telefoon
0570550088
Website
https://agrivaknet.nl/product/7-maart-2024-bokashi/

Hoofdsector
Melkveehouderij
Sector
Veehouderij
Sector
Biologisch
Soort
Studiebijeenkomst

Toegangsprijs
€ 60

Website
Aanmelden

Zet in mijn agenda

Is dit jouw evenement?


Deel dit event

Bokashi, bodem, kansen en alternatieven


Bokashi, bodem, kansen en alternatieven

Steeds meer mensen in Nederland zijn bezig met Bokashi. Enerzijds bij de veehouder en akkerbouwer, maar anderzijds ook bij TBO’s, waterschappen en gemeenten. Vanwaar dat enthousiasme? Wat komt erbij kijken wat betreft de kwaliteit van het eindproduct? En hoe zit het met de wet- en regelgeving? Ook wordt er ingegaan op de huidige onderzoeksresultaten. Philippe van der Grinten zal ons alle inn’s en outs vertellen wat betreft bovenstaande zaken rondom Bokashi.

Hoe de bodem werkt is voor velen een grijs gebied. Door de grote lijnen van het bodemproces te snappen, kun je slimme keuzes maken in je bouwplan, bemesting en bewerkingen. Zet de bodem voor je aan het werk, dan heb je het belangrijkste deel van de ruwvoerteelt al in de vingers. Mark de Beer vertelt ons alles over hoe we de bodem kunnen doorgronden.

Hoe verloopt het verwerken van Bokashi in de praktijk? We gaan het bekijken en de grondonderzoeken bespreken op een biologisch melkveebedrijf in Ottersum.

Datum: 7 maart 2023
Tijdstip: 12.00 uur tot 16.00 uur

Locatie lunch en presentaties: Old Inn, Siebengewaldseweg 13, Ottersum
Locatie rondleiding: Melkveebedrijf familie Reintjes, Looiseweg 1, Ottersum

Programma

12.00 uur – Lunch en inloop
12.30 uur – Presentatie Philippe van der Grinten
13.45 uur – Presentatie Mark de Beer
15.00 uur – Rondleiding Melkveebedrijf familie Reintjes
16.00 uur – Afsluiting


Deel dit event

 

Landbouwagenda.nl
Over Landbouwagenda.nlAdverterenNieuwsbrief
© 2025 Landbouwagenda.nlMeer aandachtVoorwaardenPrivacyContact